Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
SZILASI ALEX KONCERTJE PLEYEL ZONGORÁKON / BTF
Pesti Vigadó

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(9.3 / 10) - 68 értékelés alapján
  Leírás
A 19. században a friss operaslágerek, az új kompozíciók az arisztokrata és nagypolgári szalonok zenei estjei, valamint a tömegesen nyomtatott kották révén szélsebesen terjedtek. E "médiaforradalomban" meghatározó szerepet játszott Ignaz Pleyel zeneszerző, kottakiadó és zongorakészítő - kinek emlékét Szilasi Alex idézi meg.

Az est műsorán Chopin és Pleyel két-két műve, illetve Szilasi Alex egy hommage-nak szánt kompozíciója szerepel. Az elhangzó darabokat más-más Pleyel zongorán szólaltatja meg a zongoraművész, aki évek óta kutatja és nyomtatásban, illetve hangfelvételen is közreadja Chopin zongoradarabjait. Akusztikai és hangszertörténeti kutatásai a varsói Chopin-kutatók figyelmét is felkeltette. Ennek eredménye a Varsói Chopin Intézet felkérése, hogy szólaljon meg egy Pleyel zongora is azon az összkiadáson, melyen a világ legnagyobb Chopin előadói keltik életre a Chopin Múzeum két muzeális hangszerét.
  Stáblista
Zongoraművész 
Szilasi Alex 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
  Hogy tetszett?