Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
MOCSÁRI KÁROLY ÉS AZ ATTITUDE VONÓSNÉGYES / BTF
Pesti Vigadó

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(9.3 / 10) - 68 értékelés alapján
  Leírás
Száz éve, 1915-ben hunyt el a magyar későromantika egyik legjelentékenyebb mestere, Goldmark Károly. Termékeny szerző volt, életműve ma ismét rengeteg felfedezni valót kínál, "nagy muzsikus, tudás, invenció dolgában az elsők közé" tartozik - írta róla Bálint Aladár a Nyugatban.

Túl a nyolcvanadik életévén írta meg emlékiratait, mely a korszak zenei életének, művelődéstörténetének egyik különösen értékes dokumentuma. Mocsári Károly és kamarapartnerei a szerző életműve előtt tisztelegnek a kerek évforduló alkalmából.

"Az emberiség legnagyobb lángelméi sorában is ritka unikum Goldmark Károly zsenije. Nála az intuíció, az ösztön ősereje pótolja az alapos tanulmány, a céltudatos szellemi nevelés, a korszerű iskolai képzettség hiányát" - vallotta róla Mezey Zsigmond 1925-ben. Mocsári Károly és az Attitude Vonósnégyes koncertjén a zeneszerző fiatal pályatársaitól - Debussytől és Dohnányitól - egy-egy korai mű csendül fel, valamint Goldmark egyik utolsó darabja, a cisz-moll zongoraötös, mely már csak a komponista halála után jelenhetett meg. A nagy műgonddal kialakított kamaraművek különösen szemléletesen igazolják Goldmark tehetségét, és nem mellesleg: e darabok az ifjú pályatársak kompozícióinak társaságában valósággal kivirulnak. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tehetséges hallgatóiból két éve alapított Attitude Vonósnégyes és Mocsári Károly zongoraművész hangversenye - sok egyéb mellett - a felfedezés örömével is kecsegtet.

Műsor: Goldmark: Ballada, op. 54
Debussy: G-dúr trió
Goldmark: cisz-moll kvintett
Goldmark: e-moll trió, op. 33
Dohnányi: c-moll kvintett , op. 1
  Stáblista
Zongoraművész 
Mocsári Károly 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
  Hogy tetszett?