Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
TAKE THE MOL TRAIN: PABLO ZIEGLER QUIQUE SINESI, VENDÉG WALTER CASTRO (RA)
Budapest Music Center - Opus Jazz Club

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
Pablo Ziegler jelenleg a Tango Nuevo egyik legfontosabb előadója. 12 évig dolgozott együtt Astor Piazzollával, s az ő örökségét folytatva az innovatív tangó elsődleges hajtómotorjává vált.

Piazzolla új tangó mozgalmának továbbvitelében Ziegler szintén arra törekszik, hogy kiszabaduljon a hagyományos tangó szigorú hagyományai és stilisztikai korlátai által meghatározott keretből, és saját kifejezésmódját keresve alkossa meg jellegzetes zenei stílusát. Pablo Ziegler 14 éves korában kezdte zenei pályafutását, előbb jazz zenekaroknak írt dalokat, TV és mozifilmekhez komponált zenét, majd hamarosan elismert zongorista, zenekarvezető és zeneszerző vált belőle. 1978-tól dolgozott együtt Astor Piazzollával, az ő zongoristájaként számos dalt írt és hangszerelt, s ezzel részt vett a Tango Nuevo sikeres fejlődésében. Piazzolla halálát követően saját új tangó kvintettet alapított, amelyet mind a közönség mind a média igen jól fogadta, s hamarosan igen ismertté vált. Olyan jeles előadókkal készítettek felvételeket, illetve koncerteztek együtt, mint Milva, Gary Burton és a Royal Philharmonic Orchestra of London. Ziegler ezen kívül Randy Brecker, Joe Lovano, Paquito D'Rivera, Richard Galliano társaságában is készített lemezeket. Végigturnézta az egész amerikai kontinenst, Európát, Ausztráliát és Ázsiát. Fellépett a Carnegie Hallban, a bolognai operaházban, Quique Sinesi és Walter Castro társaságában pedig a bécsi Konzerthausban, a koppenhágai jazzfesztiválon, Jazzbalticán, a San Francisco jazzfesztiválon és számtalan egyéb rendezvényen. Quique Sinesi évek óta működik együtt Zieglerrel. 17 évesen Dino Saluzzi gitárosaként kezdte, s jelenleg Dél-Amerika egyik legjobb kortárs gitárosa. Szólódarabjaiban és kompozícióiban kitartóan kutatja a kapcsolatokat a tangó, a jazz és népzene közötti. Pablo és Dino Saluzzi mellett Charlie Marianóval és Markus Stockhausennel is együttműködött, jelenleg az egyik legkeresettebb kortárs dél-amerikai gitár zeneszerzőnek számít. A duót bandoneon-játékával Walter Castro egészíti ki, aki a következő generáció Argentínában már igen keresett zenésze – érdemes megjegyeznünk a nevét, mert alighanem sokat hallunk még róla. A három muzsikus a tangó és a jazz fúziójával ellenállhatatlan erejű, szenvedélyes és elegáns zenét teremtett. Bajo Cero című albumuk a legjobb tangó albumnak járó Latin Grammyt kapta meg 2005-ben. A rákövetkező Buenos Aires Report címűt pedig 2008-ban jelölték Latin Grammyra. A zenekar új anyaga az enja /yellowbird kiadó gondozásában most jelenik meg. Közreműködik: Pablo Ziegler - zongora
Quique Sinesi - gitár Vendég:
Walter Castro - bandoneon Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni, mert ülőhelyet csak így tudunk biztosítani! Tel: (+36 1) 216 7894.
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
  Hogy tetszett?