Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
TAKE THE MOL TRAIN: ANDREAS SCHAERER MEETS ARTE QUARTETT WOLFGANG ZWIAUER (CH) - BMC LEMEZBEMUTATÓ
Budapest Music Center - Opus Jazz Club

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
1995-ös megalakulása óta a Beat Hofstetter, Sascha Armbruster, Andrea Formenti és Beat Kappeler alkotta ARTE Quartett különleges helyet vívott ki magának sajátos, a kortárs klasszikus zene, a szabad improvizáció és a jazz világai közti kalandos utazásai révén.

Ezeken a stílusok közti határmezsgyéken a négy fúvós olyan zeneszerző-előadókkal működött szorosan együtt, mint Urs Leimgruber, Terry Riley, Michael Riessler, Lucas Niggli, Tim Berne, Fred Frith és Pierre Favre.  A 37 éves énekes, zeneszerző, zenekarvezető Andreas Schaerer a fenti impozáns sor következő tagja. Andreas esetében persze az ‘énekes’ elnevezés elég enyhe kifejezés. Ő valójában ‘énekes akrobata’, aki vakmerő ‘hőstetteivel’ gazdagítja a nemzetközi jazzpalettát. Koloratúrszoprán, sanzonéneklés, vad scat és rap, hangfestés – nincs olyan, amit meg ne próbálna sikerrel felvenni zenei repertoárjába. A Perpetual Delirium projektben Andreas a ‘klasszikus’ komponálásra és hangzásra, illetve az intonálás különböző aspektusaira fordítja figyelmét. Majdnem egy évig tanulmányozta a négy zenész egyéni játékstílusát és szaxofonjaik hangzását, s ennek eredményeként sikerült utánozhatatlan éneklésmódját integrálnia a szaxofonok hasonlóan színes spektrumával. Andreas számtalan zenei utalás révén a teljes zenetörténetet bevonja új hangzáskozmoszának megteremtésébe, melyben gregorián ének, ‘szabad-tonális’ részek váltakozása, Ligetire emlékeztető frázisok, szeriális zenei minták, barokk kontrapunkt és fúga, operák drámai gesztusai, a romantikai dalai, blues-os scaténeklés, soul riffek, szabad improvizációk, vagy karibi ritmusokkal kombinált alpesi hangzások egyaránt felbukkannak. A tapasztalt basszusgitáros, Wolfgang Zwiauer vibráló groove-jaival és improvizációival gazdagítja Schaerer kompozícióinak ritmikáját és harmóniáit. (Részletek a koncert napján megjelenő Perpetual Delirium – Andreas Schaerer meets ARTE Quartett & Wolfgang Zwiauer című  BMC lemez - BMC CD 214 - kísérőfüzetének szövegéből.) Közreműködők: Andreas Schaerer - ének, human beats
Beat Hofstetter - szoprán-, szopranino- és tenorszaxofon
Sascha Armbruster - alt-, szoprán- és mezzoszopránszaxofon
Andrea Formenti - tenor- és baritonszaxofon
Beat Kappeler - baritonszaxofon, tubax
Wolfgang Zwiauer - nagybőgő www.andreasschaerer.com 
www.arte-quartett.com 
www.wolfgangzwiauer.com "Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni, mert ülőhelyet csak így tudunk biztosítani! Tel: (+36 1) 216 7894."
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
  Hogy tetszett?