Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
ELFELEJTETTEM (ZABUDLA SOM) - VERTIGO SZLOVÁK SZÍNHÁZ
Bethlen Téri Színház - Színházterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
Tragikomédia Az Országos Szlovák Önkormányzat Vertigo Színháza előadása Az előadás szlovák nyelven, magyar felirattal látható.

Szerző: Katarína Mišíková-Hitzingerová   Három nő, három generáció. Az Elfelejtettem a szeretet története. A szereteté, amely néha súlyként nehezedik ránk, de amely nélkül nem tudnánk, és nem is szeretnénk létezni...   A tavaly elindított Nemzetiségi Pódium program folytatásaként ebben az évadban havi rendszerességgel egy-egy nemzetiségi előadás kerül bemutatásra a Bethlen Téri Színházban. Decemberben a Zabudla som (Elfelejtettem) című tragikomédia látható.   Vertigo Szlovák Színház Néhány lelkes ember, a magyarországi szlovák színházi hagyományok újraélesztése, új kihívások, kulturális misszió betöltése, a szlovák nyelv iránti érdeklődés felkeltése, valamint egy nemes küldetés ötlete. Ez csak egy pár jelszó azokból, melyek a Vertigo Szlovák Színjátszó Csoport létrejöttét jellemezték 1997-ben. A csoportból 2004-ben Vertigo Szlovák Színház lett, de az elhatározások, az elképzelések, a vágyak, a célok maradtak. Lassan 13 éve, hogy a magyarországi szlovák kulturális élet vérkeringésébe bekapcsolódtunk, és együtt, egymás mellett haladunk amatőrök és professzionális művészek - a néha rögös úton - nézőink felé. Még mindig ismerkedünk, kutatunk, mit szeretnének látni tőlünk. A mérleg kiegyenlített: vannak, akik „csak” szórakozni kívánnak, feledni akarják a néha durva valóságot, számukra pl. az Odaégetett pulyka, És velem mi lesz édes?, Temetés, vagy a Mosd meg kezecskéidet c. vígjátékokat vittük színre, vannak viszont, akik katarzisra vágynak, mohón szívják magukba a mély, komoly gondolatokat és érzelmeket, együtt lélegeznek a színészekkel, átélik drámájukat, a sorsukban való szédülésüket – a vertigot. Ezen nézőink számára pl. a Menedék, a Bűn, Anya és Ketten c. drámák készültek. Vertigo Szlovák Színház 2008. január óta plusz feladatokat vállalt: rendeltetése ezentúl nemcsak az előadások létrehozása és utaztatása, hanem olyan szakmai területek felkarolása, rendezvények szervezése, melyek az egyetemes szlovák színjátszással, a gyermekszínjátszással, a drámapedagógiával függnek össze. Ilyenek a gyermek színjátszó táborok, színjátszó szemlék, drámapedagógiai továbbképzések, gyerekelőadások tájolása, színjátszó találkozók és filmes rendezvények. Egy mai nemzetiségi színház – konkrétabban, a mai szlovák nemzetiségi színház - a szó szoros értelemében nem hagyományőrző és nem is biztos, hogy hagyományteremtő. Viszont mindenképpen követi és tiszteli a hagyományokat. Küldetése és jelentősége olyan,, amelyet nem szabad lebecsülni.   Rendező: Dér András Szereplők: Thirring Viola, ArtD., Dér Denisa, Lax Judit, Soňa Ulická, Marián Viskup Dramaturg: Ľuboslav Majera, Onodi Daniela Hang, fény: Lendvai Károly Díszletező: Czingel István Rendezőasszisztens: Kopervász Andrea
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed, amivel bemehetsz az előadásra.

Ha nem szeretnél, vagy nem tudsz nyomtatni, a Bethlen Téri Színházban elég, ha az utalvány azonosítóját bemondod a pénztárban.
  Cím
  Hogy tetszett?