Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
TÁNC NAGYBŐGŐ - HAJÓS NÓRA ÉS LŐRINSZKY ATTILA
Bethlen Téri Színház - Színházterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
Hajós Nóra és Lőrinszky Attila improvizációs estje

A 80-as évek végén, 90-es évek elején Lőrinszky Attila és Hajós Nóra több előadást rögtönzött a SZKÉNÉ-ben, a Petőfi Csarnokban, majd Szentendrén.
Két évtized eltelte után a nagybőgő és a tánc újra találkozik a Bethlen Téri Színházban.   Vendégek: Kovács Tímea és Alexandra Girbea Drift című nyitótáncukkal.
Az előadást improvizációs jam követi.   Hajós Nóra a 60-as évek vége óta táncol tudatosan, a 80-as évek végétől többnyire az Egyesült Államokban dolgozik a tánc, az előadó művészet, képzőművészet és pszichológia területén. A rögtönzés áll érdeklődése középpontjában. Steve Paxton (a kontaktimprovizáció alapítója) tanítványa, majd Angliában a Touch Down tánctanfolyamokon asszisztense. 1988-tól a Joined Forces Dance Company vendégművésze (Oregon, USA) Számos szólóestet és előadást hozott létre nemzetközileg elismert zeneszerzőkkel, közös produkciókban vett részt olyan előadóművészekkel, mint Steve Paxton, Lisa Nelson, Simone Forti, Danny Lapkoff. 2000-től "Dance on Clarity" címen önálló kutatómunkát végez Arnold Mindell (Process Oriented Psychology) tanításai nyomán, melyben főleg az álomvilágot és a kóma tudatállapotot tanulmányozza táncon és képzőművészeten keresztül. (forrás: tancterapia.net)   Lőrinszky Attila nagybőgőművész. Zenei tanulmányait a Bartók Béla konzervatórium nagybőgő tanszakán végezte (1982). Másfél évtizedig (1975-90) volt tagja Szabados György kortárs zenei műhelyének. 1983ban a filharmónia szólistája, 1988-90-ben a bécs Wien Art Orchestra tagja volt. Fellépett az USA-ban, Kanadában és Nyugat-Európában. 1992-ben elnyerte a párizsi Bagnolet fesztivál zenei különdíját, 1994-ben Susanne Delal verseny (Tel Aviv) döntőse volt. Számos lemezen működött közre, többek között a Vienna Art Orchestra-val, Lajkó Félixszel, Kathy Horváth Lajossal. 2005-ben saját kiadású lemezt készített Reincarnation címmel. (forrás: fidelio.hu)
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed, amivel bemehetsz az előadásra.

Ha nem szeretnél, vagy nem tudsz nyomtatni, a Bethlen Téri Színházban elég, ha az utalvány azonosítóját bemondod a pénztárban.
  Cím
  Hogy tetszett?