Töltjük rögvest!
 
 

Last minute jegyek már 21:00 órától!

Nyertünk neked három órát!
A "PRICELESS" kódot használva már most vásárolhatsz holnap estére félárú színházjegyet! Kuponkódot alapvetően a Mastercard Priceless Specials-on keresztül szerezhetsz pontokért, ám most erre sincs szükséged: a kuponkód mezőt előre kitöltjük neked, így elég az érvényesítés gombra kattintanod vásárláskor! Próbáld ki most! A promóció részleteiről itt olvashatsz bővebben.

CSITRAKÁRÍ
Nemzeti Táncszínház - Marczibányi Téri Művelődési Központ

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(8.8 / 10) - 1166 értékelés alapján
  Leírás
Sivasakti Kalánanda Táncszínház: Csitrakárí Táncképek, India magyar festőnője emlékére.

A Csitrakárí (A festőnő) című darabot egy magyar származású indiai festőnő művei ihlették, az előadás képei azonban nem ecsettel, hanem a tánc eszközeivel készültek. Ezek a képek múlandó emléket állítva tisztelegnek egy hosszú és termékeny művészi út előtt. Brunner Erzsébet festményei a tánc segítségével megelevenednek, és tovább mesélik azt a pillanatot, amit festőjük megragadott. A képek egy életútról beszélnek, szellemi és fizikai utazásról az érdeklődéstől, ismerkedéstől az élményeken és felismeréseken át elért szintézisig, az út végéig – a feloldódásig. Brunner Erzsébet (1910-2001) és édesanyja – a magyar misztikus festészeti hagyomány ismert alakjai – 1930-ban érkeztek Indiába, ahol azonnal elmerültek az akkori modern indiai művészeti és szellemi élet forgatagában. Ebben a pezsgő kulturális közegben zene, tánc, irodalom és képzőművészet, ősi és kortárs mind helyet talált, szimbolizálva azt a különleges indiai erőt, mely minden hagyományt tisztel és ápol, az újat pedig befogadja és beolvasztja, jellegzetesen “indiaivá” teszi. Brunner Erzsébet így lehetett magyarként elismert indiai festő. A Sívasakti Kalánanda Táncszínház november 25-én, 19.00-ra meghirdetett Az idő ura című bemutatója sérülés miatt 2015. január 27-én kerül bemutatásra. November 25-én a Csitrakári estjét táncolja a Sívasakti Kalánanda Táncszínház a Marczi Közösségi Téren. A bemutatóra szóló jegyekkel a Csitrakári est látogatható, illetve egy hónapig visszaválthatók a Nemzeti Táncszínház jegypénztáraiban. Megértésüket köszönjük.

Előadók / Performed by Domak Nikoletta,  Gubányi Gréta, Horváth Hanka,
Kunvári Kriszta, Major Anikó, Palics Katalin,
Somi Panni, Szűcs Judit, Zboray Antónia

Zeneszerző / Composer: Fekete-Kiss Sándor
Díszlet / Sets: Domak Nikoletta
Koreográfia / Choreogaphed by Shyamala Surendran, Somi Panni
Rendezte / Directed by Somi Panni
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed, amivel bemehetsz az előadásra.

Ha nem szeretnél, vagy nem tudsz nyomtatni, a Nemzeti Táncszínházban elég, ha az utalvány azonosítóját bemondod a pénztárban.
  Cím
1022, Marczibányi tér 5/A Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?