Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
TÜKRÖS LEMEZBEMUTATÓ KONCERT – ERDŐK, VIZEK ZENÉI
Liszt Ferenc Zeneakadémia - Solti Terem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
Ha igaza van a keleti filozófiáknak, akkor Európa fejlődésbe vetett makacs hite egyszerű képzavar; a valóságban egy önmagába visszatérő, körkörös pályát ró minden létező. Tehát a legújabb zenetörténet is.

Így fordulhat elő, hogy a Tükrös együttes ma szinte progresszív népzenei irányzatnak számít. Miért is? Ars poeticájuk szerint kizárólag az autentikus népzene előadói eszközeivel kívánnak korszerű zenei élményt nyújtani közönségüknek. Meggyőződésük szerint ma is elő lehet csalni ebből a muzsikából azt az életerőt, ami hajdan a fiatalokat éltette. Címszavakban így lehetne összefoglalni: szigorúan stílusos, kötött improvizáció; óramű pontosságú kamarazene; zenei feldolgozás és műfajok keverése nélküli dinamizmus. A zenekar tagjai számára az erdélyi Mezőség zenéje volt az első olyan impulzus, ami miatt meghatározóvá vált életükben a népzene. Húsz év muzsikálás után A mi Mezőségünk című lemezzel tisztelegtek a kiváló mezőségi cigánybandák muzsikusai előtt. Műsoruk egyúttal főhajtás azok előtt, akik népzenei gyűjtőútjaik során megörökítették az utókornak e páratlan zenei kincseket. Szeretnék, ha a következő generációk is részesei lehetnének mindennek.

Közreműködik: Korpás Éva (ének), Halmos Attila (hegedű, ének), Koncz Gergely (hegedű, brácsa), Árendás Péter (brácsa), Liber Endre (cimbalom, brácsa), Lelkes András (nagybőgő)
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed.

A Zeneakadémiára lehetőleg kinyomtatott utalvánnyal érkezz. Ha valamiért gondot okoz a nyomtatás, ne ess kétségbe, ilyen esetben okostelefonon is be tudod mutatni a megvásárolt jegyet.
  Cím
1061, Liszt Ferenc tér 8. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?