Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
BOGÁNYI GERGELY A ZENEAKADÉMIÁN
Liszt Ferenc Zeneakadémia - Nagyterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
Bogányi Gergely a romantikus zongoraművek egyik legelhivatottabb hazai tolmácsolójaként 2010-es Chopin-maratonja után 2012-ben egy újabb, Liszt- és Bach-művekre épülő maratonnal azt is bizonyította, hogy a legnagyobb barokk mester művei sem állnak messze tőle.

A Kossuth-díjas zongoraművész életében a kezdetektől fogva jelen volt Bach zenéje: orgonadarabjait édesapja rendszeresen játszotta otthon zongorán, fiának adva a pedálszólamot. Bogányit azóta foglalkoztatja Bach orgonazenéjének zongorán való megszólaltatása. A C-dúr prelúdiumot az első félidőben Schubert Négy impromtuje követi majd. A különböző hangulatokat, érzelmeket pillanatszerűen megjelenítő kompozíciók a korabeli polgárság otthoni szórakozását szolgálták, ugyanakkor a csillogó felszín Schubert legexperimentálisabb pillanatait rejti. A koncert második felében a számos életrajzi utalást rejtő, eredetileg Beethoven emléke előtt tisztelgő, Liszt Ferencnek ajánlott Schumann-művet, a C-dúr fantáziat hallhatjuk.

Műsor: J. S. Bach–Bogányi: C-dúr prelúdium (BWV 545)
Schubert: Négy impromptu (D. 899)
szünet
Schumann: C-dúr fantázia, op. 17
  Stáblista
Zongoraművész 
Bogányi Gergely 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed.

A Zeneakadémiára lehetőleg kinyomtatott utalvánnyal érkezz. Ha valamiért gondot okoz a nyomtatás, ne ess kétségbe, ilyen esetben okostelefonon is be tudod mutatni a megvásárolt jegyet.
  Cím
1061, Liszt Ferenc tér 8. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?