Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
ÚTON - SZALONNA ÉS BANDÁJA - AKUSZTIKUS, AUTENTIKUS
Liszt Ferenc Zeneakadémia - Nagyterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
Szalonna és bandája – ahogy népzenei berkekben emlegetik a zenekart – nagyszabású műsorral ünnepli fennállásának tizedik évfordulóját. A Magyar Állami Népi Együttes kísérőzenekaraként világot látott csapat három fontos gondolat köré csoportosítja két félidős előadását.

Az egyik a néptánc és népzene közti elválaszthatatlan kapcsolat. Ezen az estén hivatásos és amatőr táncosok egyaránt bemutatják tudásukat. Mesterek és példaképek, így lehetne összefoglalni a második gondolatkört. Ahogy fogyatkoznak a zárt falusi közösségek, úgy kell búcsút vennünk egyre több, hagyományos közegben felnőtt zenészegyéniségtől. Szalonna generációja talán az utolsó, amely még élő kapcsolatot ápolhat ilyen muzsikusokkal. Erdélyből és Rábaközből érkeznek vendégek: Varga István „Kiscsipás”, Kodoba Florin, Jámbor István „Dumnezu” és Greznár Zoltán. A harmadik fontos gondolat pedig a család, amely összeköti az előző két fontos területet, és erős háttérként, egyben motivációként szolgál. Szülők és testvérek muzsikálnak együtt az egykori hagyományozódás gyakorlatának 21. századi parafrázisaként. Kétségtelen, hogy a prímásokat csillogó szemmel figyelő kárpátaljai kisfiú nagy utat járt be, ahogy erre a koncert címe is utal. De az is világosan látszik, hogy az útnak még nincs vége. Várjuk a folytatást, boldog születésnapot!

Pál István Szalonna és Bandája -- Pál Eszter (ének); Pál István „Szalonna” (hegedű); Gombai Tamás (hegedű); Karacs Gyula (brácsa); Ürmös Sándor (cimbalom); Gera Attila (fúvós hangszerek); Doór Róbert (bőgő) Hagyományörző prímások Erdélyből és Magyarországról Táncosok: Fitos Dezső, Kocsis Enikő (Fitos Dezső társulat), Fundák Kristóf, Kaszai Lili (Fölszállott a páva győztesei), Kökény Richárd, Bakos Gabriella (Magyar Állami Népi Együttes) Vendégzenészek: Czébely Beáta, Pál Katalin, Ötvös Sándor, Pál Lajos, Kelemen László
 
  Stáblista
Zenész 
Pál István Szalonna 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed.

A Zeneakadémiára lehetőleg kinyomtatott utalvánnyal érkezz. Ha valamiért gondot okoz a nyomtatás, ne ess kétségbe, ilyen esetben okostelefonon is be tudod mutatni a megvásárolt jegyet.
  Cím
1061, Liszt Ferenc tér 8. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?