Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
CHARLES DUTOIT ÉS A BÉCSI SZIMFONIKUSOK
Liszt Ferenc Zeneakadémia - Nagyterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
Akárcsak a testvérzenekar Bécsi Filharmonikusok, az 1900-ban alapított, Bruckner-, Schönberg-, Ravel-művek ősbemutatóit jegyző Bécsi Szimfonikusok is az utánozhatatlan „bécsi sound” képviselője, megtestesítője.

Olyan karmester legendák alakították hangzását, mint Richard Strauss, Josef Krips, Bruno Walter, Wilhelm Furtwängler, Hans Knappertsbusch, Széll György és Herbert von Karajan, de a 20. század második felének szinte valamennyi jelentős dirigense vezényelte a zenekart – Bernstein, Maazel, Mehta, Abbado, Kleiber és Celibidache csak néhány név ezek közül. Az utóbbi évtizedekben Wolfgang Sawallisch és Georges Prêtre neve kapcsolódott össze szorosan az együttes történetével. A 2014–2015-ös évadtól Philippe Jordan zeneigazgató vezetésével működő zenekarnál évadonként mintegy harminc dirigens fordul meg, egyikük a nyolcvanadik életéve felé közeledő, jelenleg a londoni Royal Philharmonic Orchestra művészeti igazgatójaként és első karmestereként ismert Charles Dutoit, akit a 20. századi francia és orosz zene egyik legjelentősebb és legelhivatottabb tolmácsolójaként tartanak számon. A svájci dirigens ebből a csodálatos gazdagságú repertoárból szólaltat meg három emblematikus kompozíciót a világhírű együttes élén.

Műsor: Prokofjev: Rómeó és Júlia, op. 101
szünet
Debussy: Egy faun délutánja
Muszorgszkij: Egy kiállítás képei Közreműködik: Bécsi Szimfonikusok Vezényel: Charles Dutoit
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed.

A Zeneakadémiára lehetőleg kinyomtatott utalvánnyal érkezz. Ha valamiért gondot okoz a nyomtatás, ne ess kétségbe, ilyen esetben okostelefonon is be tudod mutatni a megvásárolt jegyet.
  Cím
1061, Liszt Ferenc tér 8. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?