Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
VÁRJON DÉNES ÉS A CONCERTO BUDAPEST
Liszt Ferenc Zeneakadémia - Nagyterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
Bach az alfa és az ómega – nagyjából attól az időtől kezdve, amikor Felix Mendelssohn-Bartholdy felfedezte a Máté-passiót. Mendelssohn az első olyan zeneszerzők között lehetett, akik csodálták a „nagy” Bachot, noha a romantikus szerző zenei világára a barokk mellett a bécsi klasszikus stílus is hatott.

Bár számos versenyművet komponált, a koncerttermek számára ma már szinte csak e-moll hegedűversenye létezik. A műsor első felében felhangzó kétzongorás alkotása inkább a bécsi klasszikához, mint a romantikához áll közel, ezt tizennégy esztendős korában a maga, illetve nővére, Fanny számára komponálta. Az Olasz-szimfónia írásának idejéből, 1831-ből származó g-moll darab viszont már egy ízig-vérig romantikus szerző műve. A Bach és Mendelssohn zenéjét egymás tükrében mutató programhoz aligha lehetne jobb előadókat találni a kiváló magyar zongoraművész házaspárnál. Ami a legmagasabb szintre emeli művészetüket: Simon Izabella és Várjon Dénes is két különböző, autonóm személyiség, de játékmódjuk, olvasatuk harmóniát hozó kompromisszumokon alapul.

Műsor: J. S. Bach: D-dúr zongoraverseny (BWV 1054)
Mendelssohn: E-dúr versenymű két zongorára (MWV O 5)
szünet
J. S. Bach: C-dúr versenymű két zongorára (BWV 1061)
Mendelssohn: I. (g-moll) zongoraverseny, op. 25 Közreműködik: Várjon Dénes, Simon Izabella (zongora) Concerto Budapest Vezényel: Hansjörg Schellenberger
  Stáblista
Zongoraművész 
Várjon Dénes 
Zongoraművész 
Simon Izabella 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed.

A Zeneakadémiára lehetőleg kinyomtatott utalvánnyal érkezz. Ha valamiért gondot okoz a nyomtatás, ne ess kétségbe, ilyen esetben okostelefonon is be tudod mutatni a megvásárolt jegyet.
  Cím
1061, Liszt Ferenc tér 8. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?