Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
TAKÁCS NAGY GÁBOR ÉS A MANCHESTER CAMERATA
Liszt Ferenc Zeneakadémia - Nagyterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
A Takács-Nagy Gábor művészeti vezetésével a világ élvonalába került, 1972-ben alapított Manchester Camerata alighanem a klasszikus zene jövőjébe vezetőt utat mutatja a világnak.

Esetükben a legmagasabb előadói színvonal társul a társművészetek, a populáris és népi irányzatok, illetve a jazz iránti maximális nyitottsággal, intenzív pedagógiai programokat tartanak és rendszeresen járnak öregek otthonába, kórházakba, eközben pedig egyre népszerűbbek és lemezeik is szép számmal fogynak. Első budapesti hangversenyükön két népszerű klasszikus zenekari kompozíció (Mozart ifjúkori A-dúr szimfóniája és Csajkovszkij megunhatatlan Vonósszerenádja) mellett egy-egy versenyművet hallhatunk. Edward Elgar egytételes, 1914-ben komponált, hárfára és zenekarra írott Sospiri, vagyis „Sóhaj” című darabja a háború előtti idilli békevilágot fogalmazza zenévé, szólistaként a Zeneakadémia rektora, Vigh Andrea társul az együtteshez. A csellóirodalom egyik legnépszerűbb művét, Haydn C-dúr csellóversenyét pedig az a Várdai István fogja játszani, aki 2014-ben megnyerte a legrangosabb megmérettetések között számon tartott müncheni ARD-versenyt (miután 2008-ban a Genfi Nemzetközi Versenyen is diadalmaskodott).

Műsor: Mozart: F-dúr divertimento (K.138)
Haydn: C-dúr gordonkaverseny (vonószenekari változat)
- szünet -
Elgar: Sospiri, op. 70
Csajkovszkij: Vonósszerenád, op. 48 Közreműködik: Vigh Andrea (hárfa); Várdai István (cselló), Manchester Camerata Művészeti vezető és vezényel: Takács-Nagy Gábor
  Stáblista
Karmester 
Takács-Nagy Gábor 
Hárfaművésznő 
Vígh Andrea 
Csellóművész 
Várdai István 
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed.

A Zeneakadémiára lehetőleg kinyomtatott utalvánnyal érkezz. Ha valamiért gondot okoz a nyomtatás, ne ess kétségbe, ilyen esetben okostelefonon is be tudod mutatni a megvásárolt jegyet.
  Cím
1061, Liszt Ferenc tér 8. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?