Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
RACHEL PODGER ÉS A FELVILÁGOSODÁS KORÁNAK ZENEKARA
Liszt Ferenc Zeneakadémia - Nagyterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
Érthetetlen, hogy miért kellett eddig várni az angol Rachel Podger budapesti látogatására, mert bár a neve talán sokak számára ismeretlenül cseng Magyarországon, az ezredforduló egyik legjelentősebb barokk hegedűséről és legkitűnőbb Bach-előadójáról van szó.

A Guildhall School of Music növendéke volt, jelenleg az intézmény barokk hegedű professzora, de tanít a londoni és a koppenhágai Királyi Zeneakadémián is. Alapítója volt több neves historikus együttesnek (Florilegium, The Palladium Ensemble), és koncertmesterként működött évekig a Gabrieli Consort and Playersnél, illetve az English Conertnél. 2004 óta a Felvilágosodás Korának Zenekarát vezeti (többedmagával), s a Zeneakadémián is ezzel az együttessel lép fel. A koncert műsorán legkedvesebb szerzői szerepelnek, Vivaldi mellett csupa olyan név, akik a Védőangyal című 2013-as, sokszorosan díjnyertes lemezén is (igaz, ott szólóművekkel). Bach és Vivaldi népszerű concertói aligha szorulnak bemutatásra, Telemann négyhegedűs versenyművét azonban éppoly ritkán hallani, mint Johann Georg Pisendel darabjait, jóllehet Pisendel korának egyik legfontosabb hegedűse volt, és kitűnő zeneszerző, aki a drezdai udvar koncertmestereként személyes kapcsolatban állt Bachhal, mi több, egyes feltételezések szerint az ő játéka ihlette Bach szóló hegedűre írott szonátáit és partitáit. A legendás d-moll chaconne-t is, amely ezúttal Rachel Podger lenyűgöző előadásában lesz hallható a Zeneakadémia Nagytermében.

Műsor: J.S. Bach: E-dúr hegedűverseny (BWV 1042)
Vivaldi: g-moll kettősverseny, op. 3/2
Pisendel: g-moll hegedűverseny
szünet
J.S. Bach: Chaconne a d-moll partitából (BWV 1004)
Vivaldi: e-moll hegedűverseny (RV 279)
Telemann: G-dúr versenymű négy hegedűre (TWV 40:201)
Bach: d-moll kettősverseny (BWV 1043) Közreműködik: Rachel Podger (hegedű) A Felvilágosodás Korának Zenekara
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed.

A Zeneakadémiára lehetőleg kinyomtatott utalvánnyal érkezz. Ha valamiért gondot okoz a nyomtatás, ne ess kétségbe, ilyen esetben okostelefonon is be tudod mutatni a megvásárolt jegyet.
  Cím
1061, Liszt Ferenc tér 8. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?