Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
DOBOZY BORBÁLA ZENEKARI BACH ESTJE
Liszt Ferenc Zeneakadémia - Solti Terem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
A Zeneakadémián tanító Liszt-díjas csembalóművész, Dobozy Borbála napjaink legkitűnőbb Bach-játékosainak egyike.

Erről tanúskodik egyebek mellett 2010-ben megjelent Goldberg-variációk felvétele – a mű csembalós interpretációi közül az egyik legjobb –, amelyen egy Mietke-csembaló kópiáján játszik, vagyis azon a hangszeren, amit Bach vett az 1719-ben Berlinben, s amely egyes kutatók szerint az V. brandenburgi verseny elképesztő csembalószólójának megírására ihlette. Zenekari Bach-estjén Dobozy Borbála nemcsak az V. brandenburgi versenyt fogja eljátszani a Máté Balázs vezette Aura Musicale együttes partnereként, hanem a IV. brandenburgi versenyből készített szerzői hármasverseny-átiratot is, amelyben a csembaló kapja az eredeti mű lejátszhatatlanul virtuóz hegedűszólamát. „Nagy erőforrást jelent számomra a hit – nyilatkozta Dobozy Borbála egy interjúban –, amit Bach művészetén keresztül nap mint nap megélek. Bach egész élete a hitről szólt, minden egyes műve bizonyságtétel volt az isteni szeretetről és zenéje az ateista embereket is átjárja.”

Műsor: J.S. Bach: d-moll csembalóverseny (BWV 1052)
J.S. Bach: F-dúr hármasverseny (BWV 1057)
J.S. Bach: c-moll kettősverseny oboára és hegedűre (BWV 1060)
J.S. Bach: V. (D-dúr) brandenburgi verseny (BWV 1050) Közreműködik: Dobozy Borbála (csembaló), Aura Musicale (művészeti vezető: Máté Balázs)
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed.

A Zeneakadémiára lehetőleg kinyomtatott utalvánnyal érkezz. Ha valamiért gondot okoz a nyomtatás, ne ess kétségbe, ilyen esetben okostelefonon is be tudod mutatni a megvásárolt jegyet.
  Cím
1061, Liszt Ferenc tér 8. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?