Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
BALTHASAR NEUMANN KÓRUS ÉS ZENEKAR – ÉG, FÖLD, TENGER
Liszt Ferenc Zeneakadémia - Nagyterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
Thomas Hengelbrock 1991-ben alapította a Balthasar Neumann Kórust, és négy évvel később az azonos nevű zenekart (nevüket a barokk korszak legjelentősebb német építészétől kölcsönözték).

Bár a kórus repertoárja a kortárs zenéig ível, a két együttes érdeklődésének homlokterében a 17. és a 18. század zenéje áll. Számos színpadi projektben vettek részt, rendszeresen turnéznak és tartanak nyári akadémiákat, és jó néhány lemezt készítettek. Fennállásuk óta a historikus előadói gyakorlat egyik legprominensebb formációjaként tekint rájuk szakma és nagyközönség egyaránt. 2014 tavaszán már jártak a Zeneakadémián: akkor két zenekari mű mellett egy Händel-áriákból összeállított opera-pasticciót hoztak magukkal. Most egy barokk ritkaságokból és kortárs kórusművekből összeállított különleges műsorral érkeznek Budapestre, melyben nemcsak zenetörténeti korszakok (a jelen és a 17. század) nyújt egymásnak kezet, hanem észak és dél is, amennyiben itáliai barokk szerzők művei kerülnek interakcióba három kortárs svéd szerző – Thomas Jennefelt (1954), Sven-David Sandström (1942) és Ale Möller (1955) – kórusműveivel.

Műsor: Ale Möller: Trilo
Carissimi: Jonas
Thomas Jennefelt: Villarosa sarialdi
Monteverdi: Orfeo (részletek); Dixit Dominus
Purcell: Jehova, quam multi sunt hostes mei
Purcell: Chaconne
Sven-David Sandström: A new Heaven and a new Earth
Scarlatti: Iste confessor Közreműködik: Balthasar Neumann Kórus és Zenekar
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed.

A Zeneakadémiára lehetőleg kinyomtatott utalvánnyal érkezz. Ha valamiért gondot okoz a nyomtatás, ne ess kétségbe, ilyen esetben okostelefonon is be tudod mutatni a megvásárolt jegyet.
  Cím
1061, Liszt Ferenc tér 8. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?