Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
JORDI SAVALL LE CONCERTS DES NATIONS
Liszt Ferenc Zeneakadémia - Nagyterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
„Azt gondolom, hogy a zene nem régészeti jelenség. Természetesen minden zenének megvan a története, de ezek a művek ma is élnek. Lehet, hogy történeti értelemben régi zenét játszunk, de minden zene kortárs, amennyiben kortársak játsszák.”

Ekként fogalmazta meg ars poeticáját egyik budapesti interjújában a historikus előadói gyakorlat meghatározó alakja, élő legendája, a katalán gambaművész és karmester Jordi Savall. A középkori és reneszánsz hagyománytól egészen a kora 19. századig ível repertoárja, s bár többször járt már Budapesten, Bach zenéjét eddig még nem hallhatta tőle élőben a magyar közönség. 2001-ben jelent meg lemezen Bach enigmatikus kései remekműve, a Musikalisches Opfer Savall és együttese, a Le Concerts des Nations előadásában, s olvasatuk azóta referenciaértékű. Az 1747-ben komponált darab témáját Nagy Frigyes porosz király adta Bachnak, amikor az idős mester Berlinbe látogatott (ahol fia volt az udvari csembalista). A témára helyben improvizált, majd hazatérve komplex kánonokat, többszólamú ricercarokat és egy nagyszabású szonátát írt a királyi dallamra.

Műsor: J. S. Bach: Musikalisches Opfer (BWV 1079) Közreműködik: Le Concert des Nations Művészeti vezető: Jordi Savall
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed.

A Zeneakadémiára lehetőleg kinyomtatott utalvánnyal érkezz. Ha valamiért gondot okoz a nyomtatás, ne ess kétségbe, ilyen esetben okostelefonon is be tudod mutatni a megvásárolt jegyet.
  Cím
1061, Liszt Ferenc tér 8. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?