Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
J. S. BACH: JÁNOS-PASSIÓ - VASHEGYI GYÖRGY, PURCELL KÓRUS, ORFEO ZENEKAR
Liszt Ferenc Zeneakadémia - Nagyterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
Amikor Johann Sebastian Bachot kinevezték Lipcse zeneigazgatójává, nagyszabású vállalkozásba fogott.

Bár szerződése nem írta elő, hogy minden vasár- és ünnepnapon saját kantátát mutasson be, ő mégis úgy döntött, hogy létrehoz öt évfolyamnyi kantátát, amelyekhez a korabeli lutheránus gyakorlatnak megfelelően a húsvéti időszakra komponált passiók társultak (ezek zenei szempontból nem mások, mint gigantikus méretű kantáták). Ismereteink szerint Bach öt passiót komponált életében, de csak kettő maradt fenn: az első az 1724-ben bemutatott János-passió, amit a következő évtizedekben többször is átdolgozott. A hazai historikus előadói gyakorlat meghatározó alakja, Vashegyi György és együttesei, az idén huszonöt éves Purcell Kórus és az Orfeo Zenekar most az ősváltozatot adják elő.

Műsor: J. S. Bach: János passió (BWV 245) Közreműködik: Purcell Kórus Orfeo Zenekar (korabeli hangszereken) Vezényel: Vashegyi György
  Stáblista
Karmester 
Vashegyi György 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed.

A Zeneakadémiára lehetőleg kinyomtatott utalvánnyal érkezz. Ha valamiért gondot okoz a nyomtatás, ne ess kétségbe, ilyen esetben okostelefonon is be tudod mutatni a megvásárolt jegyet.
  Cím
1061, Liszt Ferenc tér 8. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?