Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
BARÁTI KRISTÓF ÉS WÜRTZ KLÁRA - BEETHOVEN ÖSSZES HEGEDŰ–ZONGORA SZONÁTÁJA I.
Liszt Ferenc Zeneakadémia - Solti Terem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
Két nap alatt három koncerten Beethoven valamennyi, összesen tíz hegedű–zongora szonátáját eljátssza a Hollandiában élő zongoraművész, Würtz Klára, és a friss Kossuth-díjas hegedűművész, Baráti Kristóf.

A szonátákat nemrégiben rögzítették lemezen, s a kritika egyöntetű lelkesedéssel fogadta a nagyszabású vállalkozást. Baráti Kristóf rendszeres fellépője az újranyitott Zeneakadémiának, Würtz Klára neve azonban talán kevésbé ismert idehaza. Öt évesen kezdett zongorázni, és a Magyar Rádió Gyermekkórusának hangszeres szólistájaként hamar megismerte a turnék, fesztiválok világát. Nagy szerencséjének tartja, hogy a nyolcvanas évek Zeneakadémiájára járt, ahol Kocsis Zoltán, Kurtág György, Rados Ferenc és Kadosa Pál is tanárai voltak, de részt vett Schiff András Prussia Cove-i kurzusán is. Karrierjének meghatározó momentuma volt az 1985-ös milánói Ettore Pozzoli versenyen aratott győzelme, az 1988-as Dublini Nemzetközi Zongoraversenyen nyert díja, majd az 1991-ben a Columbia Artists Managementtel kötött szerződése. Jelenleg az Utrechti Zeneművészeti Főiskola tanára, Amszterdamban él, s évek óta dolgozik Baráti Kristóffal: nemcsak Beethoven, hanem Brahms összes szonátáját is lemezre vették.

Műsor: Beethoven: c-moll hegedű-zongora szonáta, op. 30/2
Beethoven: a-moll hegedű–zongora szonáta, op. 23
Beethoven: G-dúr hegedű–zongora szonáta, op. 30/3
Beethoven: D-dúr hegedű–zongora szonáta, op. 12/1 Baráti Kristóf (hegedű) Würtz Klára (zongora)
  Stáblista
Hegedűművész 
Baráti Kristóf 
Zongoraművész 
Würtz Klára 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed.

A Zeneakadémiára lehetőleg kinyomtatott utalvánnyal érkezz. Ha valamiért gondot okoz a nyomtatás, ne ess kétségbe, ilyen esetben okostelefonon is be tudod mutatni a megvásárolt jegyet.
  Cím
1061, Liszt Ferenc tér 8. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?