Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
ZEHETMAIR QUARTET
Liszt Ferenc Zeneakadémia - Solti Terem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
Rudolf Kolisch legendás kvartettje volt talán az első, amelynek tagjai – a primárius elvárásainak megfelelően – fejből játszották a repertoárjukat, s ezen bizony Bartók- és Schönberg-vonósnégyesek is szerepeltek.

Napjaink legizgalmasabb hegedűsegyéniségeinek egyike, a szólistaként és karmesterként is aktív osztrák Thomas Zehetmair tizenhat évesen kezdte hegedűművészi karrierjét, s csak tizenhét évvel később alapította vonósnégyesét, amelynek elve – Kolisch nyomán –, hogy minden darabot kotta nélkül játszanak. Évente egy műsort tanulnak be, s érdeklődésük homlokterében áll a 20. századi, könnyűnek semmiképp sem nevezhető repertoár. Budapesti koncertjükön Debussy fiatalkori remekműve és a bécsi klasszika egyik csúcsdarabja, Mozart A-dúr kvartettje mellett (Beethoven kedvence volt ez a mű: sajátkezű másolatot készített belőle) egy igazi ritkaságot hallhatunk tőlük: Paul Hindemith V. vonósnégyesét, ezt a zenetörténeti utalásokban és tudós zeneszerzői megoldásokban gazdag művet, amelyet az Amar Quartet (Hindemithtel a brácsaszólamban) három nappal a mű befejezése után mutatott be 1923-ban.

Műsor: Hindemith: V. vonósnégyes, op. 32
Mozart: A-dúr vonósnégyes (K. 464)
Debussy: Vonósnégyes Zehetmair Quartet: Thomas Zehetmair, Kuba Jakowicz (hegedű); Ruth Killius (brácsa); Christian Elliot (cselló)
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed.

A Zeneakadémiára lehetőleg kinyomtatott utalvánnyal érkezz. Ha valamiért gondot okoz a nyomtatás, ne ess kétségbe, ilyen esetben okostelefonon is be tudod mutatni a megvásárolt jegyet.
  Cím
1061, Liszt Ferenc tér 8. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?