Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
LETT ZENEI NAPOK: SINFONIETTA RIGA
Budapest Music Center - Budapest Music Center_

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
Lettország soros európai uniós elnöksége apropóján rangos rendezvénysorozatra kerül sor a BMC-ben.

Műsor: Felix Mendelssohn: 1. C-dúr vonósszimfónia
Bartók Béla: Divertimento
Oskars Herliņš: Mirage of the Void
Pēteris Vasks: Vox amoris Közreműködik: Vineta Sareika - violin
Sinfonietta Rīga
vezényel: Normunds Šnē Lettország soros európai uniós elnöksége apropóján rangos rendezvénysorozatra kerül sor a BMC-ben. Legyen szó klasszikus-kortárs zenéről, vagy jazzről, a lett zenei élet minden területen rendkívül élénk, sokszínű. Mégis – a számos kitűnő zeneszerző és nemzetközi hírű előadó dacára – idehaza viszonlyag kevessé ismerjük ezt a színes világot, melyet a Lett Zenei Napok révén igyekszünk most közelebb hozni a hazai közönséghez. S hogy kulináris örömökkel is tetézzük a kulturálisakat, az Opus Jazz Club étlapján a rendezvény három napja alatt jó néhány lett specialitást is találunk majd, melyek „valódi” lett szakács irányításával és felügyeletével készülnek az Opus jó hírű konyháján. A Lett Zenei Napok két nagytermi koncertjének középpontjában az 1946-os születésű Pēteris Vasks, az ország nemzetközileg is legelismertebb zeneszerzője, számos díj, nemzetközi kitüntetés, tiszteletbeli akadémiai tagság tulajdonosa áll. A szovjet időszakban szigorúan korlátozott zeneszerzőt igazán csak 1990 után ismerhette meg a világ, olyan világhírű előadók révén, mint Gidon Kremer, a Kronos Quartet vagy az Academy of St Martin-in-the-Fields. A koncertek rangját még inkább emeli, hogy Pēteris Vasks meghívásunkat elfogadva nemcsak a hangversenyeken lesz jelen, de a január 23-i délutáni közönségtalálkozón a közönség személyesen is megismerkedhet vele. A fesztivál programjait a világhírű Sinfonietta Rīga, és az egyik legjobb jelenlegi vonósnégyesként számon tartott Artemis Quartet hegedűse, Vineta Sareika hegedűművésznő koncertje nyitja. Mendelssohn 1. Vonósszimfóniáját és Bartók Divertimentóját követően csendül fel Vasks Vox Amoris című, hegedűre és vonószenekarra írt műve. „A szerelmet, a világ leghatalmasabb erejét szerettem volna ezzel a művel hirdetni. A szerelem mindig is létezett, létezik és fog is létezni, mindaddig amíg mi létezünk. Úgy vélem, hogy a szólóhegedű és a vonószenekar a legideálisabb kombináció egy ‘love story’-hoz” mondta a zenszerző a műről. A koncerten a fiatal lett zeneszerzőgenerációt Oskars Herliņš darabja, a Mirage of the Void reprezentálja. http://www.vineta-sareika.com/index.php?lang=en http://www.sinfoniettariga.lv/index.php?&14
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
  Hogy tetszett?