Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
SÍRNAK A HARANGOK…
Nemzeti Táncszínház - Várkert Bazár

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(8.8 / 10) - 1171 értékelés alapján
  Leírás
Magyar Nemzeti Táncegyüttes (volt Honvéd Táncszínház) Művészeti vezető: Zsuráfszky Zoltán: Sírnak a harangok... Az I. világháborús centenárium tiszteletére.

Egy régi legenda szerint, a szabolcsi kis falu, Uszka lakosai, mielőtt a labancok porig égették volna házaikat, elásták a falu két értékes harangját, hogy ne kerüljön az ellenség kezébe. A harangokat elrejtő kurucok már régen meghaltak, a rejtekhelyet azóta sem találják; de minden veszedelmekor – amelyből az évszázadok során bőven jutott az ott lakóknak – az emberek hallják, hogy a távolból sírnak az elásott harangok. Így volt ez 1848-ban is, amikor nemzetőreinket temették, de sírtak az uszkai harangok a trianoni döntés előtti éjszakán is, amikor tisztán hallatszott, hogy hangosan, zokogva siratják elveszett magyar fiainkat… A Magyar Nemzeti Táncegyüttes új műsorában együttesünk fiatal táncművészei is teret kapnak, hogy koreográfusként, saját művészi elképzeléseikkel megmutatkozhassanak. Így emlékezünk az első világháború szomorú évfordulójára, amely háborúban annyi fiatalember ontotta vérét, s annyi szenvedést hozott minden elkövetkező generációnak. A műsor koreográfusai: Appelshoffer János, Sánta Gergő, Tókos Attila, valamint
Vincze Zsuzsa és Zsuráfszky Zoltán

Rendező- koreográfus: Zsuráfszky Zoltán, Kossuth-díjas, kiváló művész Az előadás a Honvéd Együttes és a Nemzeti Táncszínház közös produkciója.
  Stáblista
Rendező 
Zsuráfszky Zoltán 
Koreográfia 
Zsuráfszky Zoltán 
Koreográfia 
Appelshoffer János 
Koreográfia 
Sánta Gergő 
Koreográfia 
Vincze Zsuzsa 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
1013, Ybl Miklós tér 2-6. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?