Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
VÁNDORNAPLÓK
Nemzeti Táncszínház - Várkert Bazár

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(8.8 / 10) - 1060 értékelés alapján
  Leírás
Közép-Európa Táncszínház: Vándornaplók

A Budapesti Tavaszi Fesztivál (2014) keretében bemutatott előadás két része – Mészáros Máté és Kun Attila alkotása – külföldi társulatoknál tapasztalatot szerzett koreográfusok vallomása útkeresésről, alkalmazkodásról, az otthonon kívüli létezésről. Hosszas érlelődést, belső formálódást követően az anyaföld hazahívó és megtartó ereje által ihletve osztják meg a külföldön szerzett tapasztalataikat. Mészáros Máté: A kezemet a fejembe hajtom

Az egyén és a vele szemben álló tömeg találkozik most, hogy az azonos kérdésekre megtalálják a választ. A más által épített pályán és szabályok szerint kell játszaniuk, alkalmazkodniuk a környezetükhöz.

„ A kezdet: megszabott? Szabad?
Ki intéz minket idelenn?
Ki súgja fülünkbe a szavakat,…”
Márai Sándor

Mészáros Máté jelenleg a világhírű belga fizikai színház, az Ultima Vez társulat tagja. Olyan koreográfusokkal dolgozott együtt, mint Ohad Naharin, Wim Vandekeybus, Sharon Eyal, Amanda Miller, Roberto Galvan, Myriam Naisy, Robin Orlin.

Előadók: Hargitai Mariann, Horváth Adrienn, Jakab Zsanett, Palcsó Nóra, Frigy Ádám, Ivanov Gábor, Kovács Péter, Mádi László
Jelmez, díszlet: Kiss Julcsi
Fény: Fogarasi Zoltán Koreográfus: Mészáros Máté

Kun Attila: Peregrinus

Kun Attila színpadi formába öntötte utazásai érzelmi és gondolati esszenciáit. Az örökített kultúra –nem színpadi, hanem nemzeti – stigmái, a külföldi kultúra nyomai, a „messziről jött ember” sorsa, az anyaföld elengedő és befogadó gesztusai, mind-mind fontos és mély kérdések, melyek inspiráló „útitársai” koreográfiái elkészítésében. Kun Attila tagja volt a világhírű londoni Rambert Dance Company-nek, majd később szólistaként a svájci Ballet Baselhez szerződött. Nemzetközi karrierje alatt olyan koreográfusokkal dolgozott, mint Jiri Kylian, Mats Ek, Christopher Bruce, Mauro Bigonzetti, Johan Inger, Rami Be’er, Ohad Naharin, Jorma Elo.

Előadók: Hargitai Mariann, Horváth Adrienn, Jakab Zsanett, Palcsó Nóra, Frigy Ádám, Ivanov Gábor, Karlik József, Kovács Péter, Mádi László
Prímás: Rosonczy-Kovács Mihály
Jelmez, díszlet: Kiss Julcsi
Fény: Fogarasi Zoltán Koreográfus: Kun Attila
  Stáblista
Táncos 
Hargitai Mariann 
Táncos 
Horváth Adrienn 
Táncos 
Jakab Zsanett 
Táncos 
Palcsó Nóra 
Táncos 
Frigy Ádám 
Táncos 
Ivanov Gábor 
Táncos 
Kovács Péter 
Táncos 
Mádi László 
Koreográfia 
Mészáros Máté 
Koreográfia 
Kun Attila 
Fény 
Fogarasi Zoltán 
Díszlet 
Kiss Julcsi 
Jelmez 
Kiss Julcsi 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
1013, Ybl Miklós tér 2-6. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?