Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
VILDE FRANG, NICOLAS ALTSTAEDT ÉS A KELEMEN KVARTETT
Liszt Ferenc Zeneakadémia - Nagyterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
A harminchat éves, Kossuth-díjas hegedűművész, Kelemen Barnabás 2010-ben alapította meg vonósnégyesét, amely gyorsan törzshelyet kapott a hazai és nemzetközi kamarazenei színtéren.

A megalakulás utáni első évben a kvartett első helyen végzett a Pekingi Nemzetközi Zenei Versenyen, és még ugyanabban az esztendőben egy másik földrészen is diadalmaskodott: a Melbourne-i Nemzetközi Kamarazenei Verseny második helyezettként a közönségdíjat, valamint az egyik fődíjat is megkapta. A formációval azóta számos világhírű művész játszott együtt, és ezen a koncerten is a fiatal muzsikus generáció világhír küszöbén álló képviselőivel állnak színpadra a csodálatos vonósnégyes-repertoár két alapműve után megszólaló Brahms-remekműben. A norvég Vilde Frang mindössze tízévesen lépett fel először zenekarral, nem sokkal később már Mariss Jansons hívta meg szólistának, majd Anne-Sophie Mutter partnereként hegedülte végig a fél világot Bach kettősversenyében. Ahogyan ő, Nicolas Altstaedt is régi ismerős, többször hallhattuk a Kaposfesten, a Kelemen Kvartett tagjaival. A német-francia csellista ma már szintén a nemzetközi zenei élet aktív szereplője; annyira, hogy Gidon Kremer őt nevezte ki utódjául a Lockenhausi Kamarazene Fesztivál művészeti vezetői posztjára, sőt a következő évadtól ő veszi át a stafétabotot Fischer Ádámtól az Osztrák-Magyar Haydn Zenekar élén is.

Műsor: Schubert: d-moll vonósnégyes (D.810, „A halál és a lányka”)
Ravel: F-dúr vonósnégyes
szünet
Brahms: G-dúr vonóshatos, op. 36 Közreműködik: Vilde Frang (hegedű), Nicolas Altstaedt (cselló) Kelemen Kvartett: Kelemen Barnabás, Kokas Katalin (hegedű); Varga Oszkár (brácsa); Fenyő László (cselló)
  Stáblista
Hegedűművész 
Kelemen Barnabás 
Hegedűművész 
Kokas Katalin 
Brácsaművész 
Varga Oszkár 
Csellóművész 
Fenyő László 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed.

A Zeneakadémiára lehetőleg kinyomtatott utalvánnyal érkezz. Ha valamiért gondot okoz a nyomtatás, ne ess kétségbe, ilyen esetben okostelefonon is be tudod mutatni a megvásárolt jegyet.
  Cím
1061, Liszt Ferenc tér 8. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?