Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
VÁRDAI, KRILOV, TOMTER, GOERNER
Liszt Ferenc Zeneakadémia - Nagyterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
Egy szóló, egy duó, egy trió és egy kvartett lesz hallható Várdai István és barátainak kamarazenei hangversenyén. Várdai az egyetlen muzsikus, aki a müncheni ARD Nemzetközi Versenyt, valamint a Genfi Nemzetközi Versenyt is megnyerte, utóbbi helyről két különdíjat díj is elhozott.

Szintén szenzációs eredménnyel tért haza 2007-ben Moszkvából, ahol harmadik lett a szintén legrangosabbak között számon tartott Nemzetközi Csajkovszkij Versenyről. A Prima Junior-díjas, harminc éves csellista 2013-tól a nagyhírű Kronberg Akadémia oktatója, hozzá hasonlóan nagy kaliberű művészekkel találkozik a Zeneakadémia arany babérlevelekkel övezett pódiumán, hogy a zeneirodalom gyöngyszemeiből válogasson. A Leonyid Kagan és Salvatore Accardo tanítványaként végzett Szergej Krilov nemcsak muzsikusként, hanem közeli barátként is kötődött Msztyiszlav Rosztropovicshoz, akivel sokszor hangversenyezett együtt, és aki nagyban hatott pályájának alakulására. Az idősebb generációhoz tartozó norvég mélyhegedűs, Lars Anders Tomter többek között Végh Sándornál tanult; hírnevét az 1984-es budapesti Nemzetközi Brácsaverseny különdíjasaként alapozta meg, azóta a világ megannyi jelentős koncerttermében fellépett, nemegyszer ősbemutatók szólistájaként. Az argentin Nelson Goerner a Buenos Airesben megrendezett Liszt-verseny győzteseként jelentkezett be a nemzetközi zenei élet vezető művészei közé, ő 1990-ben lett a Genfi Nemzetközi Zenei Verseny zongorista győztese. Akárcsak muzsikustársainak, neki is szívügye a kamarazene – világhírű előadókkal műveli rendszeresen –, így biztosak lehetünk benne, hogy különleges estében lesz részünk.

Műsor: J. S. Bach: c-moll csellószvit (BWV 1011)
Beethoven: c-moll vonóstrió, op. 9/3
szünet
R. Strauss: F-dúr cselló–zongora szonáta, op. 6
Brahms: c-moll zongoranégyes, op. 60 Közreműködik: Várdai István (cselló), Szergej Krilov (hegedű), Lars Anders Tomter (brácsa), Nelson Goerner (zongora)
  Stáblista
Csellóművész 
Várdai István 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed.

A Zeneakadémiára lehetőleg kinyomtatott utalvánnyal érkezz. Ha valamiért gondot okoz a nyomtatás, ne ess kétségbe, ilyen esetben okostelefonon is be tudod mutatni a megvásárolt jegyet.
  Cím
1061, Liszt Ferenc tér 8. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?