Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
TETYANA ZSURAVEL ÉS NATALIA KOROLKO
Liszt Ferenc Zeneakadémia - Solti Terem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
Bár a Zeneakadémia története során számos zenei versenynek adott otthont, a 2014-es Marton Éva Nemzetközi Énekverseny az első, amit az intézmény saját maga rendezett. A Zeneakadémia professzor emeritája, egykori tanszékvezetője által alapított, 42 000 euró összdíjazású megmérettetésre harminc ország több mint százharminc énekese jelentkezett, s a második helyezést valamint a közönségdíjat az ukrán Tetyana Zsuravel nyerte el.

„Bár természetesen a nemzetiség nem játszott szerepet a döntésben, Ukrajna nehéz helyzete miatt külön örültem, hogy egy ottani fiatalt is fel tudunk emelni és támogatni tudunk a pályáján” – nyilatkozta Marton Éva a verseny után. Zsuravel 2004-ben zongoraszakon végzett a Cserkaszi Konzervatóriumban, ezt követően a Nemzeti Tanárképző Egyetem Művészeti Intézetében tanult, majd a kijevi Csajkovszkij Zeneakadémián folytatta tanulmányait, ahol 2013-ban diplomázott Evdokia Kolenyk osztályában. Tanulmányai mellett aktívan közreműködött az intézmény operastúdiójának előadásaiban: alakította Marfát Rimszkij-Korszakov Cári menyasszonyában, Juliát Gubarenko Julia monológjai című művében, valamint Ámort Gluck Orfeusz és Euridikéjében, illetve szerepelt Purcell Artúr király és A Tündér

Műsor: Händel: Endless pleasure (részlet a Semeléből)
Purcell: Hark! hark! (részlet a Tündérkirálynőből)
Mozart: No, che non sei capace (K. 419)
R. Strauss: Holnap, op. 27/4
R. Strauss: Szerenád, op. 10/2
Liszt: Schwebe, schwebe, blaues Auge
Rachmanyinov: Ne nekem énekelj, gyönyörű lány, op. 4/4
Rachmanyinov: A lánynak, op. 38/2
Rachmanyinov: Zdes horosho, op.21/7
G. Maiboroda: Yolan áriája (részlet a Milanából)
Bernstein: I hate music
Bernstein: Glitter and Be Gay (részlet a Candide-ból) Közreműködik: Tetiana Zhuravel (szoprán) Natalia Korolko (zongora)
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed.

A Zeneakadémiára lehetőleg kinyomtatott utalvánnyal érkezz. Ha valamiért gondot okoz a nyomtatás, ne ess kétségbe, ilyen esetben okostelefonon is be tudod mutatni a megvásárolt jegyet.
  Cím
1061, Liszt Ferenc tér 8. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?