Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
MAGDALENA KOŽENÁ ÉS MITSUKO UCHIDA
Liszt Ferenc Zeneakadémia - Nagyterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
Ritka az olyan dalest, amikor az ember képtelen eldönteni, hogy az az énekes, vagy a zongorista miatt kínál nagyobb izgalmakat.

Magdalena Kožená és Mitsuko Uchida együttműködése ilyen: a két sztárelőadó koncertjeiről beszámoló kritikusok nem tudják, hogy az énekesnő érzéki hangját és intellektuális megközelítését magasztalják inkább, vagy a zongoraművésznő érzékenységét, elmélyültségét és kifinomult billentéskultúráját. Napjaink egyik legnagyobb mezzoszopránjának és zongoristájának budapesti dalestje ráadásul rendelkezik egy harmadik vonzerővel is, hiszen műsorukban nagy szerzők ritkán hallható remekműi szerepelnek. Schumann utolsó dalciklusával kezdődik a koncert, a megtébolyodása előtt két évvel keletkezett Stuart Mária-dalokkal, amelyek egy tragikus női sors megrázó történetét beszélik el. A szimbolista költő, Pierre Louÿs által kitalált képzeletbeli antik görög kurtizán, Bilitis verseiből másfajta női portré áll össze Debussy ciklusában, a Messiaen első felesége számára komponált Poèmes pour Mi (a szolmizációs szótaggal becézte a zeneszerző Claire Delbost) nem más, mint a házas nő „története” a férj szemszögéből. Műsor: Schumann: Stuart Maria-dalok, op. 135
Debussy: Bilitis-dalok
Mahler: Rückert dalok
- szünet -
Debussy: Ariettes Oubliées
Messiaen: Poèmes pour Mi Közreműködik: Magdalena Kožená (mezzoszoprán), Mitsuko Uchida (zongora)
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed.

A Zeneakadémiára lehetőleg kinyomtatott utalvánnyal érkezz. Ha valamiért gondot okoz a nyomtatás, ne ess kétségbe, ilyen esetben okostelefonon is be tudod mutatni a megvásárolt jegyet.
  Cím
1061, Liszt Ferenc tér 8. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?