Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
HALMAI KATALIN ÉS ALSZÁSZY GÁBOR - TERMÉSZET ÉS SZERELEM
Liszt Ferenc Zeneakadémia - Solti Terem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
A nagyjából Schumann-nal egyidős Robert Franz, illetve a Wagner nemzedékébe tartozó Peter Cornelius dalai szerepelnek a koncert műsorán.

Franz közel háromszáz dalával meghatározó szerzője a német Lied műfajának, művészetét egyaránt csodálta Liszt és Wagner, akik hasonlóképpen tisztelték Peter Corneliust. Cornelius mintegy száz dalának a feléhez maga írt szöveget, s számos dalában kísérletezett különleges effektusokkal. A koncerten elhangzó darabok kivétel nélkül a természet és szerelem romantikus toposza köré szerveződnek, a dalok előadói pedig a műfaj avatott tolmácsolói. Halmai Katalin a Zeneakadémia magánének tanára, 1995-től a bécsi Staatsoper szólistája volt, együtt dolgozott a legjelentősebb karmesterekkel (Rilling, Norrington, Blomstedt), s dalénekesként is rendszeresen fellép különböző fesztiválokon. Kísérője, a zongoraművész Alszászy Gábor ugyancsak a Zeneakadémia ének tanszékén tanít korrepetitorként.

Műsor: Robert Franz: 5 dal
Robert Franz: Lenau dalok, op. 2
Robert Franz: 9 dal
szünet
Peter Cornelius: Brautlieder
Peter Cornelius: 8 dal Közreműködik: Halmai Katalin (mezzoszoprán) Alszászy Gábor (zongora)
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed.

A Zeneakadémiára lehetőleg kinyomtatott utalvánnyal érkezz. Ha valamiért gondot okoz a nyomtatás, ne ess kétségbe, ilyen esetben okostelefonon is be tudod mutatni a megvásárolt jegyet.
  Cím
1061, Liszt Ferenc tér 8. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?