Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
MORIMOTO MIHO ÉS MUKEDA NARIHITO ZONGORAKONCERTJE
Liszt Ferenc Zeneakadémia - Solti Terem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
„Bárcsak a jövendő művésze önmagán belül, s nem kívül tűzné ki az elérendő célt, s lenne a virtuozitás csupán eszköze, nem pedig végcélja. Bárcsak mindig észben tartaná azt, hogy bár a mondás szerint noblesse oblige (a nemesség kötelez), de legalább annyira, sőt sokkal inkább, mint a nemesség: GÉNIE OBLIGE (a tehetség kötelez)!”

Paganiniről írott nekrológjában, 1840-ben fogalmazott így Liszt Ferenc, és saját maga mutatott példát arra az utókornak, hogy mire is kötelezi egy művészt a tehetség. Mindenekelőtt arra, hogy tehetségét megossza a világgal. A Zeneakadémia Koncertközpont 2013-ban – hagyományteremtő szándékkal – életre hívott sorozata minden félévben több zeneakadémista növendéknek vagy együttesnek kínál bemutatkozási lehetőséget. Ez alkalommal a Zeneakadémia két kiváló japán zongorista növendéke, a 2013/14-es tanévben a Yamaha Music Europe GmbH ösztöndíját elnyerő Morimoto Miho (tanárai: Falvai Sándor és Réti Balázs), és a mesterszakos diplomáját Dráfi Kálmán tanszékvezető növendékeként 2014 tavaszán megszerző, jelenleg a Zeneakadémia zongoraművész-szólista képzésére járó Mukeda Narihito lép fel. Előadásukban Liszt, illetve Chopin válogatott művei mellett két kétzongorás mű is megszólal: a hangversenyt Lutoslawski Paganini-variációi nyitják, s Liszt Ferenc Réminiscences de Don Juan című operafantáziájának kétzongorás változata zárjaSosztakovicConcertino két zongorára, op.94 Műsor: Mukeda Narihito, Morimoto Miho Kodály: Meditáció Bartók: Két román tánc, op. 8a (BB 56) Liszt: E-dúr Consolation Liszt: Desz-dúr Consolation Liszt: 13. magyar rapszódia Morimoto Miho (zongora)   szünet   Chopin: Desz-dúr noktürn, op. 27/2 Chopin: g-moll ballada, op. 23/1 Chopin: Esz-dúr keringő op. posth. Chopin: a-moll keringő op. posth. Chopin: Asz-dúr polonéz, op 53 Mukeda Narihito Liszt: Réminiscences de Don Juan Mukeda Narihito, Morimoto Miho
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed.

A Zeneakadémiára lehetőleg kinyomtatott utalvánnyal érkezz. Ha valamiért gondot okoz a nyomtatás, ne ess kétségbe, ilyen esetben okostelefonon is be tudod mutatni a megvásárolt jegyet.
  Cím
1061, Liszt Ferenc tér 8. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?