Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
DEMENIV MIHÁLY HARMONIKA SZÓLÓESTJE
Liszt Ferenc Zeneakadémia - Solti Terem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
„Bárcsak a jövendő művésze önmagán belül, s nem kívül tűzné ki az elérendő célt, s lenne a virtuozitás csupán eszköze, nem pedig végcélja. Bárcsak mindig észben tartaná azt, hogy bár a mondás szerint noblesse oblige (a nemesség kötelez), de legalább annyira, sőt sokkal inkább, mint a nemesség: GÉNIE OBLIGE (a tehetség kötelez)!”

Paganiniről írott nekrológjában, 1840-ben fogalmazott így Liszt Ferenc, és saját maga mutatott példát arra az utókornak, hogy mire is kötelezi egy művészt a tehetség. Mindenekelőtt arra, hogy tehetségét megossza a világgal. A Zeneakadémia Koncertközpont 2013-ban – hagyományteremtő szándékkal – életre hívott sorozata minden félévben több zeneakadémista növendéknek vagy együttesnek kínál bemutatkozási lehetőséget. Ez alkalommal Demeniv Mihály mutatkozik be a nagyközönségnek. Az ifjú művész (a Zeneakadémián Ernyei László növendéke) 2013-ban megnyerte a Lancianói Nemzetközi Harmonikaversenyt, virtuozitásával és zeneiségével lenyűgözve a zsűrit és a publikumot. Miként akkor a versenyen, ezúttal is háromszáz év repertoárjából válogat.

Műsor: J.S. Bach: Cisz-dúr prelúdium és fúga BWV 848 (WTK I.)
D. Scarlatti: C-dúr szonáta K. 159
Petri Makkonen: … Like swans
Liszt: Desz-dúr etüd Nr. 11 Harmonies du soir (Esti harmóniák)
Albéniz: Asturias
Viatcheslav Semionov: Sonata No. 3 II. tétel
S. Prokofjev: d-moll toccata, op. 11
Franck Angelis: Boite a Rhythm
Franck Angelis: Impasse
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed.

A Zeneakadémiára lehetőleg kinyomtatott utalvánnyal érkezz. Ha valamiért gondot okoz a nyomtatás, ne ess kétségbe, ilyen esetben okostelefonon is be tudod mutatni a megvásárolt jegyet.
  Cím
1061, Liszt Ferenc tér 8. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?