Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
ORFEO ZENEKAR ÉS SIMON STANDAGE: HÄNDEL / VIVALDI
Budapest Music Center - Budapest Music Center_

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
Az 1991-ben Vashegyi György által alapított Orfeo Zenekar nevét Monteverdi L'Orfeo-jának első teljes magyarországi előadása után vette fel.

Az együttes a régi zenei kompozíciók egyik legkiválóbb hazai megszólaltatója, előadásukban több ízben születtek hazai „ősbemutatók” korabeli hangszereken. Az est angol szólistája, a 17-18. századi zene specialistája, Simon Standage hegedűművész. Diplomáját a Cambridge University-n szerezte 1963-ban, később Harkness Ösztöndíjjal Ivan Galamiannál tanult New York-ban, majd Wigmore Hall-beli 1972-es debütálása után alapító tagja és első hegedűse lett a Trevor Pinnock vezette English Concertnek. Vivaldi A négy évszak-sorozatának az ő szólójával készült lemezfelvételét Grammy-díjra jelölték. Standage 1974-78 között az English Chamber Orchestra tagja, 1980-89 között a City of London Sinfonia, 1991-95 között pedig a Christopher Hogwood által alapított Academy of Ancient Music koncertmestere. Tanított a londoni Királyi Zeneakadémián és a drezdai Régizene Akadémián. Alapítója és vezetője a korabeli hangszereken játszó Salomon Quartetnek, illetve Richard Hickox-szal közösen a Collegium Musicum 90 nevű együttesnek, mely a legkülönbözőbb összeállításokban lép fel a duótól a zenekarig. Az utóbbi években a magyar zenei élet rendszeres résztvevője, mint az Orfeo Zenekar egyik koncertmestere és mesterkurzusok vezetője.  Műsor: Georg Friedrich Händel: a-moll concerto grosso Op. 6 No. 4
Antonio Vivaldi: e-moll concerto grosso Op. 3 No. 4
Georg Friedrich Händel: A-dúr concerto grosso Op. 6 No. 11
Antonio Vivaldi: a-moll concerto grosso Op. 3 No. 8
Georg Friedrich Händel: D-dúr concerto grosso Op. 6 No. 5
Antonio Vivaldi: h-moll concerto grosso Op. 3 No. 10 Közreműködik: Simon Standage, Paulik László, Bozzai Balázs, Molnár Zsófia - hegedű
Maróth Bálint - cselló
Vashegyi György - csembaló    
  Stáblista
Egyéb 
Vashegyi György 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
  Hogy tetszett?