1 Válassz előadást

2 Válassz jegyeket

3 Add meg az adataid

4 Fizess online
 Töltjük rögvest!
FLAMENCO NUEVO-KORTÁRS MAGYAR KÖLTŐK ÉS BOROK SPANYOL RITMUSBAN
Átrium Film-Színház
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga:
7.6 / 10
83 értékelésből
Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a   Főoldalon!
Kortárs magyar költők és borok spanyol ritmusban. Ezen a különgesen előszilveszteri esten a kötött szigorú flamenco formák fölött improvizál a zene, az ének, a tánc, és korunk egyik legcsodálatosabb Költőnője. A közönséget borral kínáljuk és kérjük, hogy szabad hanghatásokkal bíztassa és kísérje a produkciót.

Keck Mária a Madridban élő ének- és táncművész számos nemzetközi szereplése után, Magyarországon mutatja be művészetét, amelyben a tradicionális flamenco zsigerekig hatoló ritmikája személyes táncstílusának ízeivel és a saját maga által alkotott, énekelt dallamokkal és egy rendkívüli magyar énekesnő Tóth Evelin csodálatos hangjával fonódik össze. Gitáron kísér a Londonban élő gitárvirtuóz Illés János. Ismertető:
Keck Mária ének- és táncművészete a dél-spanyolországi Andalúziában honos flamenco-hagyományokból, a magyar népzenei gyökerekből és a hazai cigánymuzsika jellegzetességeiből táplálkozik. Mindezen elemek egyvelegét messzemenőkig meghatározza az előadóművész személyisége, érett táncstílusa és a saját maga alkotta dallamvilág. A spanyol fővárosban is méltán népszerű művésznő előadását a – flamenco sajátjaként is ismert – érzelmi végletesség, a feltétlen őszinteség, a szigorú pontosság és a leheletfinom lágyság varázslatos egyvelege hatja át.
„Egyszerűen közel áll hozzám a magyar népzene, úgy, mint a közép-európai roma kultúra, mint a flamenco. A magamévá tettem őket, és amikor alkotok, ezekből a világokból táplálkozom. Így ha megszületik egy dallam vagy dalszövegek, akkor embereket emlékeztetnek majd népdalokra, flamencóra, holott ezek egy új zenei világ teremtményei, egy olyan fúzióéi, ami nem azért fúzió, hogy modern vagy érdekes legyen, hanem mert az én bensőmben ezek a zenei világok, illetve kultúrák valóságosan élnek és összeolvadnak" – vallja Keck Mária. Tóth Evelin a klasszikus (opera), a jazz és a különböző tradicionális énektechnikák (dél-indiai, afrikai, szefárd) párhuzamos tanulása során alakította ki saját stílusát. Számos lemeze közül kiemelkedik a Let him kiss me című 2010-es szólóalbuma, amelyet Hamid Drake, Dresch Mihály, Fassang László és Lantos Zoltán közreműködésével készített. Jelenleg második szólóalbumán dolgozik a Ravi Shankar tanítvány Szalai Péterrel.
"A flamenco a magyar népzene és más népek zenéinek olyan ízléssel történő érintéseit, mint amilyet a Keck Máriával közös munka során tapasztalok, még soha nem csodálhattam meg ennyire közelről. Határtalanul inspirál az a tökéletesség utáni vágy és kérlelhetetlen küzdelem ami Belőle árad. Az egymás iránti kiváncsiság és tisztelet pedig mindkettőnket alázatra tanít. Ebből minden pillanaban valami közös varázslat születik, ami ugyanakkor a saját utakat is szabadon hagyja."-mesél a közös zenélésről Tóth Evelin. Közreműködik:
Keck Mária – tánc, ének
Tóth Evelin – ének, kalimba,
Illés János – gitár
Mogyoró Kornél – ütőshangszerek
Szabó T. Anna – versek A bor: Hedonist - száraz, vörös cuvee / Szekszárd /  Nagy Gábor borász, a Gradowski birtokról  

Helyszín

Átrium Film-Színház
Budapest, 1024, Margit krt. 55.
Térkép
Ne használj papírt, ha nem szükséges! Az emailban kapott jegyeid — ha teheted — a telefonodon mutasd be. Köszönjük!