Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
KORAI ACOUSTIC INSTRUMENTAL - LEMEZBEMUTATÓ KONCERT
Katona József Színház - Kamra

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(7.9 / 10) - 226 értékelés alapján
  Leírás
A Korai Öröm zenekar lemezbemutató koncertje

A Korai Öröm megalakulása: 1990 A zenekar 1990-ben alakult. Már az első fellépéseket vetítés (Garamvölgyi Béla, Kiss Géza-Zoid) kísérte, ami ezt követően elmaradhatatlan kísérő eleme lett a koncerteknek.
1993-ban már Németországban léptek fel, Berlini klubokban "punk aus Ungarn"-ként mutatták be a zenekart. Ekkor már készült az első hanghordozó-kazetta (Tilos az Á-ban rögzített koncert). A folyamatos tagcserék után végül a zenekar tíz zenészből (a szokásos felálláson kívül sok ütős és egzotikus hangszerrel) és négy VJ-ből állt. A zenekar ekkor már havi rendszerességgel játszott a budapesti FMK klubban, koncertjeire a befogadható létszám háromszorosa volt kíváncsi.
1995-ben jelent meg az első stúdióalbum, ekkortól kezdve gyakorlatilag minden évben új albumot adtak ki magánkiadásban. A következő évben internetes honlapot indított el. 1997-ben először léptek fel a nemzetközileg addigra már jól ismert Sziget Fesztivál nagyszínpadán és mind több koncertet adtak Magyarországon és külföldön egyaránt.

1998-ban és 1999-ben a Korai Örömöt a Magyar Narancs közönségszavazásán az év koncertzenekarává választották. A zenekar fesztiválokat szervezett kelet-európai zenekarok résztvételével, zenéjüket ekkor két filmhez is felhasználták. 2000-ben a koncertek folytatódtak, valamint ebben az évben két album is megjelent: az egyik addig kiadatlan felvételeket, a másik új zenei anyagot és 3 videoklipet tartalmaz.

2003-ban különbőző magyar és külföldi zenészek által készített remixekből új album jelent meg. 2005-ben jelent meg új albumok, amelynek anyagát egyebek mellett azóta is számtalan koncerten és fesztiválon mutatták be.

Tagok:
Biljarszki Emil - billentyűk
Csányi Viktor - dobok
Fido - gitár
Jócsik János - ütős hangszerek
Kilián Zoltán - basszusgitár
Nádasdi Zsolt - ütős hangszerek
Paizs Miklós - fuyara, csövek, doromb, trombita, khöömei ének
Szalai Péter - gitár
Szántó Gábor - gitár
Vécsi Tibor - ének
Szűcs László - fények
Völgyi Gábor - élő videomix
Bonnyai Zoltán - diavetítés
Ágoston Norbert - hangtechnikus

Lemezek:
Korai Öröm 1993 (1993)
Korai Öröm 1995 (1995)
Korai Öröm 1996 (1996)
Korai Öröm 1997 (1997)
Recycled (1998)
Korai Öröm 2000 (2000)
Korai Öröm 2001 (2001)
Recycled (2003)
Korai Öröm 2005 (2005)
Korai Öröm 2009 (2009
  Galéria
Kattints a képre a nagyításhoz!
  Jegybemutatásról
Az emailban kapott jegyeid — ha teheted — a telefonodon mutasd be.
Ne használj papírt, ha nem szükséges! Köszönjük!
  Cím
  Hogy tetszett?
A Hozzászólások modul a Facebook rendszerét használja. A vélemények megtekintéséhez és írásához jelentkezz be Facebookra, és tölts újra ezt az oldalt!
A Hozzászólások modul a Facebook rendszerét használja. Ez a funkció Firefox böngészőn nem működik. A vélemények megtekintéséhez és írásához kérlek töltsd le az ingyenes Chrome böngészőt, ott jelentkezz be Facebookra, és nézz vissza erre az oldalra!