Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
SEMLEGES NEMEK: SCALLABOUCHE THEATRE
Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház - Jurányi Kamaraterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
Mi történik, ha egy nőnek helyt kell állnia egy – hagyományos értelemben vett – férfi pozícióban, s mi van akkor, ha egy férfi női szerepbe kényszerül.

Pedig produkál az élet számtalan ilyen helyzetet, gondoljunk csak arra, ha egy nő kerül magas vezetői pozícióba vagy pl. az apa megy gyesre az anya helyett. Természetesen ennél szélsőségesebb esetek is vannak, hiszen azzal is találkozhatunk, hogy valaki nemet szeretne váltani, mert úgy érzi, rossz testbe született. Hol vannak a nemi szerepek határai? Vannak-e még egyáltalán? Kellenek-e egyáltalán?
A Semleges nemek c. produkció olyan kérdéseket vet föl, mint például mi történik akkor, ha valamelyik nem képviselője kilép az elvárt szerepből, szakít a „hagyományokkal”, s mi az a hatalom, eszköz, ami egy-egy nemhez kötődik. Valóban lehetséges, hogy eltűnnek életünkből a hagyományos nemi szerepek? A társadalom vagy a biológia határozza meg inkább a világban betöltött szerepünket? A XXI. század olyan végpontnak tűnő válaszokhoz jutott el, amik gondolkodásra késztetnek bennünket. Mintha világunk egyre inkább a nemek közötti különbségek hol természetes, hol erőszakolt eltűnéséről szólna. Alexis Latham rendező a próbák során alkalmazott közkedvelt szakmai technikája az improvizáció. Hámori Gabriella és Vajda Milán színészek ezzel a technikával, valamint saját kutatások alapján interjúszöveg-részletek, személyes és ismert történetek segítségével mesélnek erről a fontos témáról.
  Szereposztás
Színész 
Hámori Gabriella 
Színész 
Vajda Milán 
  Stáblista
Rendező 
Alexis Latham 
Dramaturg 
Garai Judit 
Látvány 
Kálmán Eszter 
Asszisztens 
Záhonyi Enikő 
Produkciós munkatárs 
Sáfrány Eszter 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
  Hogy tetszett?