Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
LÚD ZSOLT ÉS KUTYÁJA, MATTYI
Átrium Film-Színház

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés

(8 / 10) - 2 értékelés alapján
  Leírás
Fekete Ádám, Laboda Kornél: Lúd Zsolt és kutyája, Mattyi A Táp Színház és az Átrium Film-Színház közös előadása.

Lúd Zsolt egy lerobbant lakásban lakik anyjával és kutyájával, Mattyival. Zsolt már túl van a harmincon, végzettsége szerint összehasonlító művészetpszichológus, gyakorlatilag munkanélküli. Élettársa, Jolán, tőle külön él, az előző házasságából született csecsemővel.
A szomszédban lakó polgármester, Döbrögi megelégeli, hogy a kutya állandóan ugat: Zsoltot végzés várja otthon, hogy öt napon belül altassa el a közveszélyessé nyilvánított állatot. Mivel Zsolt nem hajlandó ezt végrehajtani, a polgármester emberei kutyasétáltatás közben megtámadják, ott helyben megölik a kutyát, a férfit megverik és megbírságolják engedetlenségéért. Ekkor Lúd Zsolt bosszút esküszik: háromszor veri ezt Lúd Zsolt vissza a polgármesteren. A bosszúállás Fazekas Mihály eredeti művének dramaturgiáját követi: Lúd Zsolt először finn szauna-építőmesterként jelenik meg Döbrögi közpénzből folyó magánépítkezésén, másodszor pedig pszichológusként „kezeli meg" a paranoiába kergetett polgármestert. Eközben az önkormányzatba is beépül, hogy a rendszert belülről bomlasztva bizonyítékokat szerezzen a hivatalban folyó korrupcióról. Lúd hamarosan körözött bűnözővé válik, vannak azonban, akik felnéznek rá, és a jogos bosszú megtestesítőjének tartják.
A bosszúállás stádiumait végigköveti Matyi, a halott kutya szelleme, aki a férfi egyetlen társaként és élő lelkiismereteként vitázik Zsolt morálisan sokszor kétségbe vonható döntéseitől. Az olthatatlan bosszúvágy a férfi magánéletére is kihat: sem Jolán, sem Zsolt beteg anyja nem nézi jó szemmel fia lassan rögeszmévé váló bosszúhadjáratát. Mindketten próbálják jobb belátásra bírni Zsoltot, aki hajthatatlan marad. Emiatt Jolán (akinél a körözés alatt Zsolt rejtőzködött) kidobja a férfit, Zsolt pedig részeg ámokfutásba kezd, és végül Döbrögi embereinek kezei között köt ki. A polgármester azonnal végezni akar vele, azonban Zsolt a halál közeledtével mindent megbán, rájön, hogy a bosszú eszméje téveszme, és sehová nem vezet. Ez meghatja a polgármestert, és azzal a feltétellel, hogy Zsolt elköltözik a városból, szabadon engedi. Eltelik pár hónap. Zsolt a városba érkezik anyja temetésére, ahol kibékül Jolánnal, és Döbrögivel is (aki visszatérését engedélyezte) baráti hangon társalog. Döbrögi idő közben sokkal jobb és etikusabb városvezető lett, mint azelőtt. Zsoltnak azonban már kész a terve, és az önkormányzati bizonyítékok is a kezében vannak, amivel leránthatja a leplet Döbrögi korábbi csalásairól. Mindezt – Döbrögi, Jolán, a halott anya és a kutya szellemének kérlelése ellenére – már meg is tenné, amikor deus ex machinaként felsőbb beosztású ember érkezik a hivatalba. Ez az öltönyös ember felajánlja Zsoltnak a polgármesteri tisztséget, ha nem hozza nyilvánosságra Döbrögi bűneit. Zsolt elfogadja az üzletet, és beköltözik a Döbrögi-rezidenciára. De még mielőtt ezt megtenné, Zsolt polgármesterként, immár saját embereivel harmadszor is elveri a megalázott és tisztségéből kitaszított Döbrögit. Ezzel Lúd Zsolt tisztességgel beváltotta az ígéretét. Az előadás időtartama 120 perc szünet nélkül, gyerekeknek nem ajánlott! Írták: Fekete Ádám, Laboda Kornél, Mózsik Imre
Díszlet – Kellényi Kata, Szabados Luca
Jelmez – Sophie Magalashvili
Videó / média design – Juhász András, Szabados Luca (DNE Group)
Műszaki vezető – Szapu Dániel Világítás: Zafír Dániel
Produkciós menedzser – Kulcsár Viktória, Tar Judit
Karvezető: Philipp György
Zenekar: Lang András, Szkladányi András Munkatárs: Egger Géza, Viski Dorottya, Sándor Júlia
Rendezőasszisztens: Vadász Krisztina, Krecz Krisztina
  Szereposztás
Lúd Zsolt 
Bánki Gergely 
Lúd Zsolt, Nemzetőr 3. 
Hajmási Dávid 
Anya 
Lang Györgyi 
Mattyi, Lúd Zsolt kutyája 
Végh Zsolt 
Jolán, Zsolt szerelme 
Piti Emőke 
Döbrögi Dénes 
Márton András 
Macza, Döbrögi szeretője  
Székely Rozi 
Nemzetőr 1. 
Egger Géza 
Nemzetőr 2, szomszéd  
Csillag Botond 
Nemzetőr 3. 
Farkas Ádám 
Nemzetőr 3. 
Hajmási Péter 
Kertész 
Borsányi Dániel 
Macska 
Gergely Katalin 
Macska 
Hegedűs Barbara 
Macska 
Takácsi Réka 
Macska 
Tarr Judit 
Macska 
Szabó Zsófia 
Gerhardt Gábor 
Göndör László 
Gerhardt Gábor 
Olasz István 
Fazekas Mihály  
Horváth Kálmán 
Harkály doktor 
Fekete Ádám 
  Stáblista
Rendező 
Vajdai Vilmos 
Dramaturg 
Laboda Kornél 
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron.

Ha nem szeretnéd, vagy nem tudod kinyomtatni a jegyed, az Átrium Film-Színházban elég, ha okostelefonon bemutatod, vagy bemondod a jegyvásárlásnál használt nevet és e-mail címet.
  Cím
  Hogy tetszett?