Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
GOETHE JAZZ: HEINZ SAUER MICHAEL WOLLNY (D)
Budapest Music Center - Opus Jazz Club

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
„Németország egyik óriási szaxofonos-egyénisége és legtehetségesebb zongoristája folytatnak egymással megkapó, melegséggel teli, de soha nem szentimentális párbeszédet. Az ember azt szeretné, ha sosem hagynák abba a játékot.” (TZ München)

„A jazz ismét életre kel velük” (Die Zeit) „… az egyik legjobb, amit a német jazz nyújthat” (WELT am Sonntag) Heinz Sauer, amikor azt állították róla, hogy ő tekinthető a német jazz egyik meghatározó figurájának, csak annyit mondott, hogy ő sem öregnek, sem mesternek nem tekinti magát. A szaxofonos, aki karácsonykor ünnepli 82. születésnapját, persze joggal nevezhető óriásnak (Frankfurter Allgemeine Zeitung), illetve a szaxofon nagymesterének (Die Zeit), aki Albert Mangelsdorff oldalán már a kezdetektől az európai jazztörténelem középpontjában volt, mégis a mai napig afféle kamaszként tekint magára; az a fajta művész, aki tudja, hogy a mesterséghez vezető útnak nincs végállomása. Sauer csillogó játéka már nagyon korán a magabiztos európai jazz egyik markáns színfoltjává vált, miközben folytonos kapcsolatot tartott fenn az amerikai hagyománnyal is, George Adams és Archie Shepp, később Bennie Wallace, Dave Holland, Jack DeJohnette és legtöbbször a zongorista Bob Degen társaságában. Sauer és Wollny duóban első koncertjét tíz évvel ezelőtt a darmstadti Literaturhausban adta, ahol a csöppnyi színpadon épphogy elfértek ketten. Noha kénytelenek voltak improvizálni, mivel idejük sem volt egyeztetni, mit fognak játszani, az este óriási siker volt. A 2005 elején megjelent Melancholia címet viselő első albumukat hallva mind a közönség, mind a kritika az első pillanattól kezdve lelkendezve méltatta a generációkon átívelő duó valódi kifejező erejét. „Feladni az irányítást, s csak arra figyelni, hogy mi történik”, így fogalmazza meg a duó credóját Wollny. Ez éppúgy igaz a csendből kibomló improvizációikra, mint azokra az izgalmas felfedezőutakra, melyet egymás szerzeményeinek, vagy akár klasszikusokénak – Monk, Billie Holiday – előadása során megtesznek. Közreműködik: Heinz Sauer - szaxofon
Michael Wollny - zongora Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni, mert ülőhelyet csak így tudunk biztosítani! Tel: (+36 1) 216 7894.
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
  Hogy tetszett?