Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
CSIKÓINK - CSOKONAI NEMZETI SZÍNHÁZ, DEBRECEN - SISSI ŐSZI TÁNCHÉT
Bethlen Téri Színház - Színházterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
A debreceni Csokonai Nemzeti Színház előadása A SŐT7 (Sissi Ősz Tánchét) programja

Mit jelent számunkra a természethez való ragaszkodás, az állandó elvágyódás vagy a férfi-nő közötti szenvedélyes viszony? Hogyan közelíthetünk nem romaként egy roma népköltészeti kötethez? Hogyan értelmezhetjük újra ezt a gazdag, sokszínű, szokatlan ritmusú költészeti anyagot? Hogyan kapcsolódhatunk egy számunkra talán idegennek vélt világhoz? Hogyan látjuk kívülről a roma folklórt? Ezekre a kérdésekre keresi a választ Katona Gábor rendező-koreográfus és Varga Klári színművésznő, a Csikóink című mozgásszínházi előadásban, amely romák és nem romák számára egyaránt új megközelítést ígér. A produkció a versek költőiségére helyezi a hangsúlyt, nem pedig a romológiai, antropológiai vagy más társadalomtudományi összefüggésekre. „Ez nem roma népköltészeti előadás. Egyáltalán nem. Ez általános költészet. Úgy kezelem, mint Szentandrássy István képeit, melyeket nem az tesz értékessé, hogy az alkotójuk roma.” (Katona Gábor) Szereplők: Varga Klári, Katona Gábor Hangfelvételen közreműködik: Szalai András (cimbalom)
Díszlet és jelmez: Katona Gábor
Zeneszerző: Zombola Péter mv.
Vizuális tervezés: Jóvér Csaba és Endi András
Ügyelő: Sárkány Gyula
Rendezőasszisztens: Laczó Zsuzsa
Koreográfus és rendező: Katona Gábor Sissi Őszi Tánchét (SŐT7)
Harmadik alkalommal rendezi meg a Közép-Európa Táncszínház a kerület névadója, Erzsébet királyné – népszerű nevén Sissi – neve napja köré a hétnapos, hét előadásból álló táncfesztivált a hetedik kerületben, a Bethlen Téri Színházban.  A 2014-es fesztiválon vidéki tánctársulatok kapnak bemutatkozási lehetőséget.
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed, amivel bemehetsz az előadásra.

Ha nem szeretnél, vagy nem tudsz nyomtatni, a Bethlen Téri Színházban elég, ha az utalvány azonosítóját bemondod a pénztárban.
  Cím
  Hogy tetszett?