Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
MOLIERE: KÉPZELT BETEG - G G TÁNC EGER - SISSI ŐSZI TÁNCHÉT
Bethlen Téri Színház - Színházterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
G G Tánc Eger – A Gárdonyi Géza Színház tánctagozata előadása A SŐT7 (Sissi Ősz Tánchét) programja

A francia klasszicizmus legnépszerűbb drámaírójának utolsó darabjához még egyetlen táncszínházi előadás sem nyúlt hozzá ilyen formában: Moliere élete ebben a komédiában kapcsolódik össze művészetével, elmosva ezáltal a határvonalakat valóság és színház között. XIV. Lajos udvari szerzőjének élete párhuzamos történetként kíséri a Képzelt beteg eseménysorát, amelyben kiderül, miért Moliere a francia Woody Allen, miért táncol a Napkirály, hogyan cselez Lully, és milyen szimptómái vannak annak a betegségnek, amit csak képzelünk, de nevezhetjük szerelemnek, színháznak—vagy aminek akarjuk. Purgó, Argan orvosa: Emődi Attila
Molière, Argan, a „képzelt beteg”: Oláh Balázs
Angyalka, Argan lánya és Cléante szerelmese: Dunai Bettina
Béline , Argan második felesége: Kelemen Dorottya
Lujzácska, Argan kislánya, Angyalka húga: Kõhalmi Viktória
Kolikaczius Tamás, Kolikaczius fia és Angyalka imádója: Nagy Csaba
Lully, Cléante, Angyalka udvarlója: Schlégl András
Toinette, szolgáló Arganéknál: Tóth Karolina Dramaturg: Tóth Réka Ágnes 
Jelmez: Szaniszló Tamásné
Szcenikus: Engler Imre
Asszisztens: Pintér Lotti
Ügyelő: Blaskó Zsófia
Rendező, koreográfus: Grecsó Zoltán
Tagozatvezető: Topolánszky Tamás A Gárdonyi Géza Színház tánctagozata 2011 augusztusától működik jelenlegi felállásában, Topolánszky Tamás vezetésével. Saját produkcióik mellett a színház számos előadásában is részt vesznek. Elsődleges céljukk egy lokális közönségbázis kialakítása: áthidalva a „magas” és a populáris művészet közötti szakadékot, a zene és tánc segítségével közel hozni a modern művészetet a ma emberéhez. Bizonyítani, hogy kortárs, haladó szellemiségű táncszínházi alkotás is lehet közérthető és népszerű. Sissi Őszi Tánchét (SŐT7)
Harmadik alkalommal rendezi meg a Közép-Európa Táncszínház a kerület névadója, Erzsébet királyné – népszerű nevén Sissi – neve napja köré a hétnapos, hét előadásból álló táncfesztivált a hetedik kerületben, a Bethlen Téri Színházban.  A 2014-es fesztiválon vidéki tánctársulatok kapnak bemutatkozási lehetőséget.
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed, amivel bemehetsz az előadásra.

Ha nem szeretnél, vagy nem tudsz nyomtatni, a Bethlen Téri Színházban elég, ha az utalvány azonosítóját bemondod a pénztárban.
  Cím
  Hogy tetszett?