Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
THEATER REGENSBURG: DIE VATERLOSEN KORTÁRS DRÁMAFESZTIVÁL 2014 A JURÁNYIBAN
Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház - Jurányi Színházterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
Kortárs Drámafesztivál Theater Regensburg: Die Vaterlosen Magyarországi ősbemutató: 2014. november 28. 20.00

Mikó Csaba Apátlanok című többszörösen díjnyertes drámájának ősbemutatóját Die Vaterlosen címmel a Theater Regensburg előadásában, Michael Lippold rendezésében 2014. november 28-án láthatja a közönség. “Az Apátlanok egy súlyos titkokkal és problémákkal terhelt család tagjainak életét mondja el, miközben a gyerekek, az “apátlan nemzedék” növekedésével párhuzamosan Magyarország elmúlt évtizedeinek képe is kirajzolódik. “Az Apátlanoknál jobb drámát nem is kívánhatna magának a színházi társadalom: egy kortárs szerző írta meg a rendszerváltás történetét, egy olyan korú fiatalember, aki valós időben élte át azt a korszakot, amelyet a darab bemutat. Ez unikális és hatalmas dolog. Persze mindez nem számítana, ha a drámának nem lenne számos olyan »klasszikus« erénye, mint az újszerű dramaturgia vagy a remekül megírt szerepek” – mondta az Egyfelvonásnak a díjnyertesről Radnai Annamária, hozzátéve: már csak arra lenne szükség, hogy egy fiatal rendező színpadra is vigye az Apátlanokat.” http://egyfelvonas.postr.hu/miko-csaba-es-az-apatlanok-nyerte-a-dramaturgok-palinkajat Mikó Csaba Apátlanok című többszörösen díjnyertes drámáját végül valóban egy fiatal rendező vitte színre Michael Lippold személyében, de nem Magyarországon, hanem Regensburgban, az ottani városi színházban (Theater Regensburg). Mikó Csabának eddig egy drámakötete és két ifjúsági regénye jelent meg; Apa című darabját több nyelvre is lefordították, számos díjat és pályázatot nyert, köztük rangos nemzetközi elismerést is. Első – Shakespeare keresztnevét idéző – Vilmos-díját a később a Testínség című saját kötetében is megjelent Apa című drámájáért kapta. Német nyelven, magyar felirattal Szereplők: Pina Kühr, Franziska Sörensen, Johanna Wieking; Thomas Birnstiel, Jacob Keller, Felix Steinhardt
Fordító:  Arpad Dobriban, Stephanie Junge
Videó: Jan Bertisch
Díszlet, Jelmez: Anna Schurau
Dramaturg: Stephanie Junge
Rendező: Michael Lippold
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
  Hogy tetszett?