Töltjük rögvest!
 
 

Last minute jegyek már 21:00 órától!

Nyertünk neked három órát!
A "PRICELESS" kódot használva már most vásárolhatsz holnap estére félárú színházjegyet! Kuponkódot alapvetően a Mastercard Priceless Specials-on keresztül szerezhetsz pontokért, ám most erre sincs szükséged: a kuponkód mezőt előre kitöltjük neked, így elég az érvényesítés gombra kattintanod vásárláskor! Próbáld ki most! A promóció részleteiről itt olvashatsz bővebben.

BUDAPESTI BEMUTATÓ GARCIA LORCA HÁZA
Bethlen Téri Színház

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(8.8 / 10) - 1060 értékelés alapján
  Leírás
M Studio (Sepsiszentgyörgy): Garcia Lorca háza A Nemzeti Táncszínház vendégelőadása Budapesti premier

Federico Garcia Lorca legismertebb színpadi alakjait tereli a játék egyetlen térbe, egy esküvőre. A Vérnászba torkolló lakodalomban Yerma éppúgy vendég, mint María, Juan, vagy éppen maga Lorca. A táncjáték a költő allegorikus alakjait is vendégül látja. Zenéjében, Osvaldo Golijov: Ainadamar c. operáját használja fel, mely Lorca meggyilkolásának történetére épül. Garcia Lorca házába terelve látjuk majdnem minden elhíresült karakterét, fel-felsejlik sorsuk előttünk, reményeik, elvágyaik, korlátjaik és megtöretésük. A színpadi mozgás, az opera és a lorcai nyelvezet együttes használatával törekszik az előadás megteremteni azt a fojtó környezetet, atmoszférát, az érzelmek összegubancolódott hálóját, melynek szorításában sorra adják fel szárnyaló reményeiket a spanyol remekíró hősei.  Lorca színművei alapján összeállította: Réczei Tamás Szereplők:
Menyasszony: Nagy Eszter                                                       
Vőlegény, Juan: Veres Nagy Attila       
Leonardo, Viktor: Orbán Levente          
Yerma, Feleség: P. Magyarosi Imola    
Anya: Polgár Emília                     
Apa: Szekrényes László 
Mária, Cselédasszony: Gáll Katalin                  
Szőlőlevél, Vőfély: Bajkó László           
Csőrgősipka, Hold: Fekete Mária Zene: Osvaldo Golijov
Dramaturg: Márton Imola
Jelmeztervező: György Eszter
Fénytervező: Katonka Zoltán
Rendező-koreográfus: Barta Dóra Az M Studio 2005-ben alakult meg Sepsiszentgyörgyön, az abban az évben Kolozsváron végzett fiatal színészekből és táncosokból. A Háromszék Táncegyüttes mozgásszínházi műhelyeként létrejött formáció olyan kísérleti munkára szövetkezett, amely a színészi eszköztár lehetséges határait feszegeti, s a mozgás- és táncszínház területén kíván új, formateremtő előadásokat készíteni. Az M Studio, Uray Péter művészeti vezetésével, az eddig Erdélyben ismeretlen műfaj meghonosítására és megszerettetésére vállalkozott. A rendező más színházakban készített munkáin túl, a társulat jelenleg egyedüliként képviseli a nyugat-európában már korábban meghonosodott színházi formavilágot. Erre az előadásra jegyek kizárólag a Nemzeti Táncszínház jegyértékesítő helyein válthatók. A Bethlen Téri Színházban csak az előadás kezdése előtt egy órával van lehetőség jegyvásárlásra.
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed, amivel bemehetsz az előadásra.

Ha nem szeretnél, vagy nem tudsz nyomtatni, a Bethlen Téri Színházban elég, ha az utalvány azonosítóját bemondod a pénztárban.
  Cím
1071, Bethlen Gábor tér 3. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?