Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
HATÁRON TÚLI HÉTFŐK FIGARO (MAROSVÁSÁRHELY)
Thália Színház - Nagyszínpad

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(8.8 / 10) - 1326 értékelés alapján
  Leírás
November közepétől egy hónapon át ismét határon túli társulatokat lát vendégül a Thália Színház! A tavalyi évad sikeres bemutatóiból négy előadás kerül műsorra melyből hármat örökít meg a televízió. Meghívottaink: Székelyudvarhely, Temesvár, Újvidék és Marosvásárhely!

Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós társulat, Pierre Beaumarchais: Figaro házassága Beaumarchais francia drámaíró leggyakrabban játszott színműve keletkezésekor (1778-ban) nem örvendett nagy népszerűségnek. Az Egy őrült nap alcímmel ellátott Figaro házassága ugyanis akkoriban kényesnek számító témát érintett: az első éjszaka kegyúri jogát boncolgatta. A főszereplő Figaro és jegyese, Susana esküvőjükre készülnek. Ezt a sorsdöntő pillanatot árnyékolja be gazdájuknak, Almaviva grófnak az ifjú ara házasságot követő testi birtoklását célzó feudális előjoga. A történet akkor kezd egyre bonyolultabbá válni, amikor a gróf hűtlenséggel vádolt felesége szövetkezik a kétségbeesett jegyespárral… Beaumarchais darabját 1786-ban Lorenzo Da Ponte szerkesztette át opera szövegkönyvvé, zenét Wolfgang Amadeus Mozart írt hozzá. Az eredeti színpadi mű, azonban, megírásától operaszínpadra kerüléséig folyamatosan a cenzúra által tiltott alkotás volt nem csak Franciaországban. Keresztes Attila, a Tompa Miklós Társulat művészeti igazgatója a két klasszikus szerző, Beaumarchais és Mozart művét tekinti rendezése kiindulópontjának, ötvözi a két színpadi művet. Ez a vígjáték a művészeti vezető harmadik rendezése a Nemzeti Színház színpadán és az ötödik színpadi munkája, amelyet láthatnak a vásárhelyi színházkedvelők (a sepsiszentgyörgyi Az imposztor és a nyíregyházi Az özvegy Karnyóné és a két szeleburdiak című produkciók után). Az előadás 14 éven felüliknek ajánlott!
 
  Stáblista
ALMAVIVA GRÓF, Andalúzia tartományi főbírája 
Bokor Barna 
GRÓFNŐ, a felesége 
Nagy Dorottya 
FIGARO, a gróf inasa, a kastély várnagya 
Galló Ernő 
SUZANNE, a grófnő első komornája, Figaro jegyese 
Gecse Ramóna 
ANTONIO, a kastély kertésze, Suzanne nagybátyja, Fanchette apja  
Gáspárik Attila 
CHÉRUBIN, a gróf első apródja 
Boros Csaba 
BARTOLO, sevillai orvos 
Ördög Miklós Levente 
BAZILIO, a grófnő zenetanára 
Tollas Gábor 
Rendező 
Keresztes Attila 
Díszlet 
Fodor Viola 
Jelmez 
Bianca Imelda Jeremias 
  Jegybemutatásról
Az emailban kapott jegyeid — ha teheted — a telefonodon mutasd be.
Ne használj papírt, ha nem szükséges! Köszönjük!
  Cím
  Hogy tetszett?
A Hozzászólások modul a Facebook rendszerét használja. A vélemények megtekintéséhez és írásához jelentkezz be Facebookra, és tölts újra ezt az oldalt!
A Hozzászólások modul a Facebook rendszerét használja. Ez a funkció Firefox böngészőn nem működik. A vélemények megtekintéséhez és írásához kérlek töltsd le az ingyenes Chrome böngészőt, ott jelentkezz be Facebookra, és nézz vissza erre az oldalra!