Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
KETTESBEN
Nemzeti Színház - Gobbi Hilda Színpad

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
Ionesco „Delírium kettesben” c. darabja és Danyiil Harmsz versei alapján, 1 óra 30 perc szünet nélkül orosz nyelven magyar feliratozással

A Férfi és a Nő megpróbálja tisztázni a viszonyát. A veszekedés oka lehetetlenül abszurd, de a tisztázás módja is, és mindez olyan drámai történelmi háttéresemények közepette, amelyeket ők tulajdonképpen észre sem vesznek…. Az előadás legfőbb témája – az ember belső élete és a belső megrázkódtatások világa. A külső világ, mely kegyetlen, közönyös és saját logikáját követi, beront az emberek házába, és hiába próbálják kizárni az életükből – romba dönti azt. Ionesco darabjának cselekményét a rendező Oroszország polgárháborús időszakába helyezte át. És ebbe a szövegkollázsba fűzi bele az előadás Danyiil Harmsz, a legendás abszurd költő „Imádság” c. versciklusát, ilyen módon összekapcsolódik a orosz és a francia abszurd irodalom. A jaroszlavli Fjodor Volkov Színház Oroszország első professzionális színháza, melyet 1750-ben alapítottak. Nevét Fjodor Volkovról, a színházat létrehozó rendező-színész-képzőművész polihisztorról kapta, aki egyúttal jelentős kultúraszervező személyiség is volt. Egy Volga partján álló pajtából néhány év alatt professzionális színházat varázsolt, így később Pétervárra hívták, hogy az ottani színházi életet is fellendítse. A XIX. században a jaroszlavli színház nem csak a legrégibb, de a legszínvonalasabb intézmények közé tartozott, a XX. században pedig Fjodor Volkovról nevezték el az új épületet. A Fjodor Volkov Színház társulatát jelenleg Jevgenyij Marcselli művészeti vezető és Jurij Ityin igazgató irányítja. A színház mostani repertoárja neves orosz és európai művészek munkáiból, bátor és friss rendezéseiből áll. A színház évente két komoly fesztivált szervez: a Nemzetközi Volkov Fesztivált („Az orosz dráma a világ nyelvein”), amely jelenleg Oroszország öt legjelentősebb színházi fóruma közé tartozik, valamint „Oroszország színházi jövője” megnevezéssel egy ifjúsági színházi fesztivált. 2011-ben indult a színház új projektje: a kamaraszínpadon elindult a Konsztantyin Trepljov Központ munkája, amelyben Csehov drámájának hősére utalva az ország legrégibb színháza a legkorszerűbb színházi formanyelvet kutatja. A Volkov Színház számos komoly színházi díjat nyert el, többek között 4 alkalommal a legjelentősebb orosz színházi elismerést, az „Aranymaszk-díjat”. Szereplők:
Makszim Podzin,
Anna Tkacsova,
Ruszlan Haljuzov,
Alekszandra Csilin-Giri Rendezte: Gyenyisz Azarov
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed, amivel bemehetsz az előadásra.

Ha nem szeretnél, vagy nem tudsz nyomtatni, a Nemzeti Színházban elég, ha bemondod az utalvány azonosítóját vagy bemutatod okostelefonon a pénztárban.
  Cím
  Hogy tetszett?