Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
M/S
Katona József Színház - Kamra

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
Peter Weiss: M/S Peter Weiss: Jean-Paul Marat üldöztetése és meggyilkolása, a charentoni elmegyógyintézet színjátszó csoportjának előadásában, De Sade úr irányítása alatt, a Kamrában

"...ha a huszadik századi történelem mindössze egyszeri és megismételhetetlen félresiklás lenne, amint erről jámbor vagy sanda próféták meg akarnak győzni, akkor már rég el kellett volna következnie a nagy katarzisnak; akkor az ember, az autonóm és emancipált személyiség már réges-régen bejelentette volna az igényét arra, hogy életét, sorsát és személyiségét a történelemtől visszavegye."
Kertész Imre A német Peter Weiss először 1964-benjátszott darabjának teljes címe Jean Paul Marat üldöztetése és meggyilkolása a charentoni elmegyógyintézet lakóinak előadásában, de Sade úr rendezésében, melyet legtöbbször Marat/Sade formában rövidítenek. A számos brechti stílusjegyet viselő, "színház a színházban" felépítésű darab meghökkentő és egyedi módon ábrázolja az osztályok szűnni nem akaró harcát és az emberi szenvedést. A német színház egyik legsikeresebb szerzője művében felteszi a kérdést: az igazi forradalom vajon a társadalom vagy sokkal inkább önmagunk megváltoztatásában rejlik?  
Bemutató: 2014. október 16.
  Szereposztás
Kikiáltó 
Jordán Adél 
Kikiáltó 
Tasnádi Bence 
De Sade márki 
Fekete Ernő 
Jean Paul Marat 
Kovács Lehel 
Simonne Evrard 
Takátsy Péter 
Charlotte Corday 
Pálos Hanna 
Duperret 
Dankó István 
Jacques Roux 
Mészáros Béla 
Főápoló 
Szacsvay László 
Coulmier 
Rajkai Zoltán 
  Stáblista
Rendező 
Dömötör András 
Mozgás 
Hegymegi Máté 
Zeneszerző 
Kákonyi Árpád 
Zeneszerző 
Matkó Tamás 
Díszlet-, Jelmeztervező 
Kálmán Eszter 
Dramaturg 
Perczel Enikő 
Dramaturg konzultáns 
Radnai Annamária 
Asszisztens 
Fejes Vera 
Súgó 
Boncza Anita 
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. A Katona József Színházban a pénztárban ki tudják nyomtatni a jegyed 200 Ft ellenében - kérjük, legkésőbb 30 perccel az előadás előtt érj oda!

Ha esetleg gondod volt a bejutással ebben a színházban, jelezd felénk kérlek a címen!

  Cím
  Hogy tetszett?