Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
AZ I. BUDAPESTI NEMZETKÖZI GITÁRVERSENY MEGNYITÓJA
Liszt Ferenc Zeneakadémia - Kamaraterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
Eötvös József a weimari Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán szerezte meg diplomáját, ahol a gitár mellett zeneszerzést is tanult. 2002-ben, Magyarországon elsőként elindította a klasszikus gitár művészképzést a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen. Jelenleg is a Zeneakadémia gitár tanszakának vezető tanára.

Átiratai az első pillanattól nagy nemzetközi sikert hoztak. Bach Goldberg-variációinak szólógitár-átiratát a szakma az évszázad átiratának tartja, lemezfelvétele 1998-ban Japánban az év legjobb klasszikus zenei felvétele lett. Legismertebb gitárművei többek között a Willow-Variációk, az Öt Aforizma és a fuvola-gitárra írt Tollpihék. 2002-ben és 2010-ben Artisjus díjat kapott kortárs művek előadásáért, 2004-ben előadóművészi munkásságáért Liszt-díjjal tüntették ki. 2006 óta a Balatonfüredi Nemzetközi Gitárfesztivál művészeti vezetője. 2013-ban elindította az Eötvös Zenei Alapítványt, melynek célja a magyarországi fiatal zenei tehetségek támogatása. Csáki András 2007-ben diplomázott kitüntetéssel a Zeneakadémián, majd a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Doktori Iskolájában DLA fokozatot szerzett Eötvös József, Szilvágyi Sándor és Roth Ede tanítványaként. A 2012/2013-as tanévben Los Angelesben a University of South California Thornton School of Music-on végzett posztgraduális tanulmányokat, ahol tanárai Scott Tennant, William Kanengiser voltak. Zeneakadémistaként háromszor nyerte el a Fischer Annie ösztöndíjat, 2009-ben Junior Prima díjat kapott, 2010-ben Márciusi Ifjak Díjjal tüntették ki. 2009-től a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem gitártanszakán tanársegéd. 2011-ig 24 nemzetközi verseny díjazottja, melyek közül kiemelkedik a Tokiói Nemzetközi Gitárverseny (2008), Michele Pittaluga Nemzetközi Gitárverseny (2009), Julián Arcas Nemzetközi Gitárverseny (2011) első díja. A 2010-ben – a Naxos kiadó gondozásában – megjelenő második szólólemeze műsorából két mű is bekerült Enrique Robichaud kanadai zenetudós Guitar’s Top 100 című könyvébe. Műsor: Giuliani: Rossiniana, op. 120/2, Csáki András (gitár)
Castelnuovo-Tedesco: Capriccio Diabolico op. 85, Csáki András (gitár)
Chopin: Prelude op. 28/4, Eötvös József (gitár)
Chopin: Mazurka op.7/1, Eötvös József (gitár)
Albéniz: Suite Espanola op. 47, Eötvös József (gitár)
Albéniz: Cádiz, Cuba, Eötvös József (gitár)
J. Eötvös: The Willow-Variations, Eötvös József (gitár)
Brahms: Téma és variációk op. 18, Csáki András és Eötvös József (gitár)
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed.

A Zeneakadémiára lehetőleg kinyomtatott utalvánnyal érkezz. Ha valamiért gondot okoz a nyomtatás, ne ess kétségbe, ilyen esetben okostelefonon is be tudod mutatni a megvásárolt jegyet.
  Cím
1061, Vörösmarty utca 35. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?