Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
BAUHAUS KONFERENCIA
Átrium Film-Színház

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(7.6 / 10) - 83 értékelés alapján
  Leírás
"Évtizedekre szóló szellemi program"

A Május 1. moziként is ismert modern Kozma Lajos épület mintegy egy évtizedes bezártság után 2012 őszén Átrium Film-Színház néven nyílt meg újra. A színház működtetői kiemelten fontosnak tartják a Bauhaus eszmeiségét, a művészettörténeti értékeit és a társadalomra gyakorolt hatását. Az intézmény vezetőinek célja, hogy az Átrium egyfajta Bauhaus központtá váljon Budapesten. Az Átrium Kozma Lajos tervező-építész egyik legismertebb épülete. RÉSZLETES PROGRAM: 17.00-17.45 Regisztráció és ismerkedés az Átrium Kávézójában
"Mini" Kozma Lajos és Átrium kiállítás a Galérián elhelyezkedő két vitrinben 17.00-17.45 Épületbejárás "Kozma-módra"
Melyek az eredeti elemek az épületben? Mi köze Gobbi Hildának az épülethez és mikor merült fel először a budai kulturális élet fellendítésének gondolata? Hogyan használható a kalorifer a pincében, és mi lett a titkos kútból? Hogyan követhetjük nyomon a szocializmus korabeli betörő útvonalát és miként hallgassuk ki a színészeket? Tematikus épületbejárás az Átriumban, a színház nyilvános tereinek bemutatása valamint a közönség számára hétköznapokon nem látható kiszolgáló egységek, légjáratok, és az Átrium lakóterének megismerése. Tervezett séta maximum 30 fővel, érkezési sorrendben 45 percben. Ha biztosítani szeretné az előprogramra a helyét - bejárás - javasoljuk jelentkezzen a szervezes@atriumfilmszinhaz.hu e-mail címen. A házbejárás megváltott regisztrációs jeggyel érvényes! Kérjük a résztvevőket, hogy kezdés előtt 15 perccel az Átrium Kávézójában gyülekezzenek. 18.00 – 20.30 Színházterem: 18.00 Somlai Tibor: Modern lépcsőházak, előterek és enteriőrök / Az Átrium bemutatása
Somlai Tibor belsőépítész a hazai polgári trandíciókat a modern európai designnal ötvözi. A terek mellett bútorokat is tervez, a bútorokhoz kapcsolódóan ruhakollekcióval is bemutatkozott már. 1980-ban végzett a magyar Iparművészeti Főiskolán. Azóta tervezi bankok, irodák, üzletek, villák és magánlakások belső tereit.
A konferenciára lépcsőházak, előterek és enteriőrök bemutatásával készül színes illusztrációkkal, melyeket az Átrium bemutatása követ, fókuszáltan a belsőépítészeti értékeit kiemelve.
http://www.somlaidesign.hu/ (szünet) 19.00 Horányi Éva: Magyarok és a csőbútorok
A „bauhaus stílus" tárgyi világának emblematikus darabjai a csőbútorok, melyek születésénél meglepően sok magyar művész és üzletember bábáskodott. Az előadás Breuer Marcell, a tárgyalkotó mester tevékenysége mellett igyekszik felsorakoztatni azon alkotókat, aki számottevő szerepet játszottak a csővázas bútorok tervezésében, forgalmazásában, hazai népszerűsítésében. Horányi Éva az Iparművészeti Múzeum bútorgyűjteményének főmuzeológusa, többek között az Art deco és modernizmus c. kiállítás (2012) kutárora, valamint a Kozma Lajos modern épületei c. könyv szerkesztője. 19.40 Ferkai András: Bauhaus-stílus?
Hazai modern építészetünket sokan Bauhaus-stílusúnak mondják. Az előadás azt vizsgálja, hogy mennyire megalapozott ez az állítás, valóban kimutatható-e a két világháború közötti modern épületeinken a német iskola hatása. Kik azok az építészek, akik bizonyíthatóan kapcsolatban álltak ezzel az intézménnyel, és mennyiben képviselték az ott felmerült gondolatokat? Voltak-e olyan követői, akik csak formákat vettek át? Vajon a Bauhaus volt az egyetlen forrása a korszerű építésnek? S ha nem, akkor melyek a további inspiráló források és milyen arányban hatottak tervezőinkre? E kérdésekre keres választ sok képpel illusztrálva az előadás. Ferkai András Ybl Miklós-díjas építészettörténész, tagja az Építész Kamarának, valamint a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem oktatója. 20.30 – 21.30 között a Kávézóban további kiegészítő programok: tematikus film- és fotóvetítés. Az Átrium Film-Színház programja a Design Hét Budapest 2014 eseménysorozat hivatalos része.
  Galéria
Kattints a képre a nagyításhoz!
  Jegybemutatásról
Az emailban kapott jegyeid — ha teheted — a telefonodon mutasd be.
Ne használj papírt, ha nem szükséges! Köszönjük!
  Cím
  Hogy tetszett?
A Hozzászólások modul a Facebook rendszerét használja. A vélemények megtekintéséhez és írásához jelentkezz be Facebookra, és tölts újra ezt az oldalt!
A Hozzászólások modul a Facebook rendszerét használja. Ez a funkció Firefox böngészőn nem működik. A vélemények megtekintéséhez és írásához kérlek töltsd le az ingyenes Chrome böngészőt, ott jelentkezz be Facebookra, és nézz vissza erre az oldalra!