Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
ERDŐDY KAMARAZENEKAR, ERDŐDY 20
Magyar Tudományos Akadémia - MTA Díszterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(7.3 / 10) - 4 értékelés alapján
  Leírás
Idén novemberben ünnepli megalakulásának 20. évfordulóját a magyar zenetörténet értékeinek népszerűsítését és kortárs hazai kompozíciók bemutatását célul kitűző Erdődy Kamarazenekar.

A Szefcsik Zsolt hegedűművész vezette együttes az elmúlt két évtizedben magyarországi kottatárak kéziratai alapján több mint száz művet mutatott be évszázados feledés után, s ezzel mára a legkiterjedtebb magyar vonatkozású repertoárral rendelkező zenekarrá vált. Több jelentős XVIII-XIX. századi szerző műveiről kizárólag az Erdődy Kamarazenekar előadásai alapján vált hozzáférhetővé hangzó zenei anyag. Emellett a zenekar több kiváló hazai szerzőtől rendelt és mutatott be új műveket (Orbán György: Stabat Mater, Hegedűverseny, Udvari táncok; Gyöngyösi Levente: Lukács passió), ezzel is sokakhoz eljuttatva a hazai kortárs zeneművészet értékeit. Az együttes a franciaországi magyar évad keretében 2001-ben debütált az Ile de France Fesztiválon, sikerrel lépett fel Bécsben, Rómában, Ljubjanában, Wroclawban. A zenekar tevékenységét eddig számos rádiófelvétel mellett 13 CD dokumentálja, melyek nemzetközi szaklapok díjait (a Le Monde de la Musique „CHOC” két alkalommal, Supersonic Award, Luxemburg) nyerték el. Az Erdődy Kamarazenekar 2002-ben elnyerte a Gramofon című szaklap által alapított „Magyar Klasszikus Díjat”, 2005-ben pedig a Akadémiai Klub Művészeti Díját. Az együttes jubileumi hangversenyének műsorát XX. századi és kortárs vonószenekari művekből állította össze az alapító és művészeti vezető Szefcsik Zsolt. Sugár Rezső manapság igen ritkán hallható, 1947-ben komponált Divertimentóját két olyan mű követi a koncerten, melyek a zenekar nemrég Varsóban megjelent CD-jén is hallhatók: a lengyel Alexander Tansman 1930-ban írt rendkívül impulzív Triptyque című darabja, majd Selmeczi György versenyműve négy hegedűre és vonósokra. Elhangzik Weiner Leó néhol szinte impresszionista hangvételű Pastorale, Fantasie et Fugue-ja, valamint ősbemutatóként Orbán György az együttesnek ajánlott új műve, a "Sopra canti diversi" címet viselő, erdélyi román, szász és magyar dallamokat feldolgozó kompozíció is. Műsor: SUGÁR Rezső: Divertimento Alexander TANSMAN: Triptyque SELMECZI György: Concerto a quattro WEINER Leó: Pastorale, fantasie et fugue - ORBÁN György: Sopra canti diversi... (ősbemutató) közreműködik: Szefcsik Zsolt, Gulyás Emese, Szabó Levente, Kovács Orsolya— hegedű koncertmester: Szefcsik Zsolt
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
1051, Széchényi István tér Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?