Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
KELEMEN QUARTET, KM: PERÉNYI MIKLÓS, BEETHOVEN, SCHUBERT, PURCELL
Szirmay-Waldbott Kastély

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(7.3 / 10) - 4 értékelés alapján
  Leírás
Quartettissimo” 5. Európai Vonósnégyes Fesztivál 2014. szeptember 19-20-21. Károlyi Kastély, Fehérvárcsurgó

A fehérvárcsurgói Károlyi Kastély felújított koncertermében a Károlyi József Alapítvány 2014. szeptember 19-20-21-én szervezi meg a « Quartettissimo » 5. Európai Vonósnégyes Fesztivált. Minden évben a Fesztivál célja elősegíteni a klasszikus zenekultúra terjesztését, megismertetését Magyarországon, különös tekintettel a vonósnégyesekre, valamint a fiatal közönség zenei gyakorlatokba való bevonására, egyben fiatal zenészek számára nemzetközi kapcsolatépítési lehetőségek biztosítására, hiszen minden évben külföldi művészek is részt vesznek a rendezvényen. 2014-ben a Fesztivál az Európai Kulturális Örökség Napjai keretein belül zajlik. A program keretében három esti koncert kerül megrendezésre neves hazai és külföldi vonósnégyesek közreműködésével. Szeptember 19-én, pénteken a Quatuor van Kuijk (Franciaország) lép fel. Az együttes tagjai jelenleg a madridi Escuela Superior de Mùsica Reina Sofia növendékei, akik a Madridi Nemzetközi Kamarazenei Intézet (IIMCM) támogatásában részesülnek. A kvartett Haydn-, Webern-, Nishimura- és Debussy-darabokat játszik. Ezt megelőzően, a délután folyamán a székesfehérvári Hermann László Zeneiskola növendékeivel találkozik, hogy tapasztalatot cseréljenek a fiatal zenészekkel. Szeptember 20-án, szombaton az érdekfeszítő, fiatal (2010 alakult) Kelemen Quartet játszik, amely felvillanyozó fellépéséért és rendkívül interaktív játékáért elismerésben részesült, Purcell és Beethoven egy-egy művét, valamint a világhírű Perényi Miklóssal Schubert híres C-dứr vonósötösét adja elő. Szeptember 21-én, vasárnap a Kruppa Quartet, a Liszt Ferenc Zeneakadémia növendékeiből álló együttes ad koncertet (Haydn, Bartók), amely második alkalommal vendége a Fesztiválnak. A szombat reggeli és délutáni, ingyenes diákkoncerteken közreműködnek a budapesti Fasang Árpád Zeneiskola és a Hubay Jenő Zeneiskola, valamint a székesfehérvári Hermann László Zeneművészeti Szakközépiskola és AMI egykori és jelenlegi növendékei. Ezzel együtt az Alapítvány szeretne hozzájárulni a folytonosság fenntartásához a vonósnégyesek nagy magyar tradíciójában. A program keretében ingyenesen látogatható egy a vonósnégyes hangszereivel kapcsolatos bemutató Adonyi Iván, Etzler Bernd, Faragó-Thököly Márton és Romanek Tihamér jóvoltából. A rendezvényhez kapcsolódóan gyertyafényes vacsorák, vasárnap délután pedig „családi program” is lesz. Az 5. Európai Vonósnégyes Fesztivált a francia ProQuartet Egyesület együttműködésével Székesfehérvár MJV Önkormányzata és a  budapesti Francia Intézet támogatja. Médiapartnerek: Duna Tv, Fehérvári Est, Fidelio Media. A programot mellékjük. További felvilágosítás: Károlyi József Alapítvány info@karolyikastely.hu; www.karolyi.org.hu; www.karolyikastely.hu; Tel. 06 21 311 04 26. Jegyárak: 3 000 Ft (kedvezményes: 2 300 Ft), ill. 7 500 Ft mindhárom koncertre.
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
3934, Kossuth Lajos út 37 Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?