Töltjük rögvest!
 
 

Last minute jegyek már 21:00 órától!

Nyertünk neked három órát!
A "PRICELESS" kódot használva már most vásárolhatsz holnap estére félárú színházjegyet! Kuponkódot alapvetően a Mastercard Priceless Specials-on keresztül szerezhetsz pontokért, ám most erre sincs szükséged: a kuponkód mezőt előre kitöltjük neked, így elég az érvényesítés gombra kattintanod vásárláskor! Próbáld ki most! A promóció részleteiről itt olvashatsz bővebben.

BEMUTATÓ BOUNDLESS
Nemzeti Táncszínház - Marczibányi Téri Művelődési Központ

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(8.8 / 10) - 1059 értékelés alapján
  Leírás
Budapest Táncszínház: Boundless

A BOUNDLESS című darab alapját két fő kutatási téma képezi: a határ, mint kétélű jelenség feltérképezése – egyik oldalról biztonság, másik oldalról bizonytalanság a maga végtelen lehetőségeivel –, valamint azok a nonverbális eszközök, melyek segítik az egyéni karakterek kibontakozását.

A kreációs folyamat során e két fő gondolat, mint a darab szellemi struktúrája segít feltárni az egyes mentális és fizikális különbségeket komfortzónánkon kívül és belül egyaránt. Mind az alkotói folyamat, mind az előadás célja egyrészről az egyén korlátainak áttörése, mely újabb lehetőséget kínál egy következő, már más szinten jelen lévő határ átlépésére. Másrészről pedig megízlelni milyen is valójában, amikor az egyéni mozgásnyelv kibővül egy-egy ilyen limit áttörésének eredményeként. A BOUNDLESS című kreáció szándéka feltenni és megvizsgálni a kérdést: milyen mértékben vagyunk képeseket tudatosak lenni az általunk felállított határként szolgáló falakról valamint a mindig jelenlévő és adott lehetőségről,hogy dönthetünk úgy, átlépjük ezt a falat. Fizikális síkon cél kihívást állítani az egyéni mozgásnyelvekre jellemző robbanékonyságban, dinamizmusban és kitartásban rejlő határok feszegetésével, valamint a testbeszédben nem tudatosan jelen lévő habitusok azonosításával, alakításával. Határokat mindenki könnyedén és észrevétlenül meg tud húzni, könnyedén és észrevétlenül meg tud szokni és el tud róla felejtkezni, ám azonosítani és újraértelmezni ezeket, a személyiségünkbe és mozgásvilágunkba beépült elemeket már annál nehezebb. A darab a táncot, mint nonverbális eszközt alkalmazza ezen elemek feltárására improvizációs feladatokon keresztül, mely lehetőséget nyújt gondolatainkat a fizikalitás nyelvén megfogalmazni. A korlátainkon túli végtelen szabadság újraszülheti az elmét. Itt szabadon újraértelmezhetjük a határ előtti gondolatainkat, szabályainkat, koncepcióinkat. Határtalanul élni valakinek komfortos, valakinek inkább bizonytalan, valakinek lehetőség és van olyan aki nem is akar tudni róla.

„Az elme tudatossággal rendelkezik, mellyel határokat kreál. Az ember eredendően határtalan és tökéletes.”
(Srí Ramana Maharshi)   Előadják: a Budapest Táncszínház Társulata
Koreográfus: Juhász Péter
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed, amivel bemehetsz az előadásra.

Ha nem szeretnél, vagy nem tudsz nyomtatni, a Nemzeti Táncszínházban elég, ha az utalvány azonosítóját bemondod a pénztárban.
  Cím
1022, Marczibányi tér 5/A Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?