Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
IVAN KUSAN: GALÓCZA, A GARABONCIÁS SZÍNTÁRSULAT ELŐADÁSÁBAN
Művészetek Háza Gödöllő - Művészetek Háza Gödöllő, Színházterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(9.0 / 10) - 4 értékelés alapján
  Leírás
A Garabonciás Színtársulat bemutatja: Ivan Kusan: Galócza énekes népszínmű, lövöldözéssel és gyilkossággal (két felvonásban)

A darab 1923-ban játszódik az Osztrák-Magyar Monarchiából akkor frissiben kiszabadult Szlavóniában, amely azóta Jugoszláviából szabadult ki frissiben. Egynagygazdára (aki némi csendőri segítségeel, de egyébként tehetséggel és szorgalommal a fél környéket összeharácsolta) ráun a felesége (aki jobb napokat látott, de fog még jobbakat is, és az ilyenkor szokásos módszerek közül férjének megöletése mellet kötelezi el magát. A tervbe mindenkit beavat, akit csak tud: az ügybuzgó, ám leheletnyit ügyefogyott titkárt, a mindenre kapható fölmérőt, a nagygazda által kifosztott és ezért elkeseredett parasztot, továbbá egy kezdő, ám ambíciózus csendőrt. Így ér el a környék rettegett - bár már az öregedés határvidékét taposó, kissé rövidlátó, mindazonáltal mindenre elszánt - rablóvezéréhez, akinek segítsége ellenére a terv, némi kétségbeesett téblábolás után, de végül is megvalósul. Szerencsére a csendőrség, mint mindig, ezúttal is nyomon van. Az összeesküvőket eléri méltó büntetésük - azaz még ma is boldogan élnek, hacsak azóta meg nem haltak. De meghaltak. Ivan Kusan az ösztönzést egy Erzsébet-kori szerző munkájából merítette, amelynek főhőse, egy gazdag paraszt felesége  a fél környéket réveszi feleslegessé vált férjének megölésére. Az előadás műfaja: énekes komédia két részben, lövöldözéssel és gyilkossággal. Az eredeti népszínmű nem olyan derűs és optimista, mint a magyar, amelyben a konfliktusok végül megoldódnak, a jó elnyeri jutalmát, a rossz pedig megkapja a méltó büntetését. Kusan munkája jó pár évtizeddel később született, mint magyar elődeié, s teljesen más volt az a társadalmi közeg is, amely életre hívta őket.
  Stáblista
Ankica, Ardonjak felesége 
Mészáros Beáta 
Juraj Ardonjak, nagybirtokos 
Koós György 
Jovo Stanisavljevic, Galócza haramia 
Hernádi Zsolt 
Josip Zeljic, paraszt 
Füle Sándor 
Boris Mozbolt, a földmérő 
Horváth Péter 
Rendező 
Mészáros Beáta 
Fordító 
Spiró György 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
  Hogy tetszett?