Töltjük rögvest!
 
 

Last minute jegyek már 21:00 órától!

Nyertünk neked három órát!
A "PRICELESS" kódot használva már most vásárolhatsz holnap estére félárú színházjegyet! Kuponkódot alapvetően a Mastercard Priceless Specials-on keresztül szerezhetsz pontokért, ám most erre sincs szükséged: a kuponkód mezőt előre kitöltjük neked, így elég az érvényesítés gombra kattintanod vásárláskor! Próbáld ki most! A promóció részleteiről itt olvashatsz bővebben.

„KIMEGYEK A DOBERDÓI HARCTÉRRE…” - TÁNCKÉPEK AZ ELSŐ VILÁGHÁBORÚ ÁLDOZATAI EMLÉKÉRE
MÜPA - Müpa – Fesztivál Színház

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(8.8 / 10) - 1059 értékelés alapján
  Leírás
A magyar történelem egyik legnagyobb traumáját jelentő eseménye az első világháború. Az emlékezés kövei - impozáns emlékművek és szobrok formájában - ott vannak szinte minden magyar faluban, városban. Mindenütt név szerint számon tartják az elesetteket. A háború kitörésének centenáriumán szeretnénk, ha újra felidéznénk az áldozatok, a hősi halottak emlékét.

Maros Művészegyüttes, Marosvásárhely - "Kimegyek a doberdói harctérre…" A táncjáték fontos eleme a háborús témájú magyar líra, amely kortársként éli meg és dokumentálja a művészet erejével e szörnyűségeket. Valós izgalmat jelentenek a lövészárkokban született háborús naplók és a frontkatonák visszaemlékezései. E borzalmakat is megidézve teszünk táncos visszaemlékezést a nagyapáink életét meghatározó háborúra. Mert idézzük az elveszetteket, az embert és a hazát. Nagy szívvel, szeretettel készítettük e táncjátékot, s ajánljuk az idősebb nemzedéknek, amelynek tagjai többet tudnak a háborús szenvedésekről, mint mi, de feltétlenül ajánljuk a fiataloknak is, akiknek ez ugyan már történelem, de háború iszonytató világának a művészeten keresztül való megismerése becsesebbé, értékesebbé teszi békés világunk értékeit és örömeit. Varró Huba: művészeti vezető
Barabási Attila Csaba: igazgató
  Stáblista
Rendező-koreográfus 
Varga János 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ezen az előadóhelyen a jegyed bemutathatod a mobilod kijelzőjén, vagy kinyomtatva, papíron.
  Cím
  Hogy tetszett?